Doctor Strange ne kadar hasılat yapar?

DC Comics'in DCEU filmleri şu ana kadar hayal kırıklığı yaratsa da Marvel Studios yıllardır gişede arada sırada takılmalar olsa da istediğini alıyor. Bu istikrarı çok çok büyük ihtimalle ülkemizde 4 Kasım'da vizyona girecek Doctor Strange'de de sürdürecekler. En büyük belirtisi tabii ki oyuncu kadrosu. Başrolü de piyasanın en popüler aktörlerinden Benedict Cumberbatch! Hem oyuncu kadrosu çok sağlam, hem de basın gösteriminde gelen yorumlar çok olumlu. Rotten Tomatoes'de ise hâli hazırda %96'lık bir yüzdesi var. Gişede başarısız olması pek mümkün değil yani!

Doctor Strange tam 32 farklı ülkede vizyona girecek. 200'ün üzerindeki IMAX salonunda izleyiciye sunulacak. ABD'yi elersek dünya çapında en çok hasılat Çin'den gelecek ki orada da film 4 Kasım'da vizyona giriyor. Benedict Cumberbatch Çin'de baya güçlü. Sherlock'un son sezonu Çin'de yaklaşık 100 milyon kişi tarafından izlenmişti. Kore ve Japonya ile birlikte film Asya kıtasından iyi bir hasılat toplayabilir.

Açılış haftasında sadece ABD'de 60-70 milyon dolar arası bekleniyor. Bu yılın en iyi açılışını dünya çapında 176 milyon dolar ile Captain America: Civil War yapmıştı. Ayrıca çizgi roman filmleri arasında 2016'daki en iyi rakam da Civil War'a ait. Bütün liste aşağıda;


  • Deadpool - 782 milyon dolar
  • Batman v Superman: Dawn of Justice - 872 milyon dolar
  • Captain America: Civil War - 1 milyar 153 milyon dolar
  • X-Men: Apocalypse - 543 milyon dolar
  • Suicide Squad - 744 milyon dolar



Bütün işaretler Doctor Strange'in gayet iyi bir hasılat yapacağı yönünde. Oyuncuların da katılımıyla galalar devam ediyor, en son Londra galası yapılmıştı. Ekim ortasında ekip Asya tarafına da bir çıkarma yapacak.

Doctor Strange gibi bir orijin hikaye filmi için 2016 yapımları arasındaki hedefi Deadpool'u geride bırakıp rotayı Batman v Superman'e çevirmek. Bizce Benedict Cumberbatch'in başrolde olduğu Doctor Strange 1 milyar dolar barajına bile yaklaşabilir! Siz ne diyorsunuz? Doctor Strange için 1 milyar dolar hayal mi yoksa gerçek mi?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget