Reytingmatik: 04-10 Nisan


04-10 Nisan haftasında yayınlanan dizilerin Amerika da ki izlenme sayılarını çıkardık.
Sıra
İsim
Sezon
Bölüm
Kanal
ABD İzlenme Sayısı Önceki Hafta (Milyon)
ABD İzlenme Sayısı (Milyon)
1
Fear The Walking Dead
2
01
AMC
6,86
6,67
2
Agents of S.H.I.E.L.D.
2
15
ABC
3.20
2.81
3
The Arrow
4
18
CW
2.34
2.24
4
Legends of Tomorrow
1
10
CW
1.97
1.88
5
iZombie
2
17
CW
1.25
1.07
-
Supergirl
1
19
CBS
7.17
Yayınlanmadı
-
Gotham
2
17
FOX
3.82
Yayınlanmadı
-
Lucifer
1
10
FOX
3.76
Yayınlanmadı
-
The Flash
2
17
CW
3.39
Yayınlanmadı

Dizileri değerlendirdiğimizde;
Birinci sırada The Walking Dead’in spin-off dizisi olan Fear The Walking Dead  ikinci sezonunun ilk bölümü ile yerini aldı. Yeni sezona küçük bir düşüş ile başlasa da ikinci sezonda 15 bölüm onayı almış durumda. İleriki bölümlerde toparlayabilir gibi. The Walking Dead sezon finalinde tarihinin en büyük savaşıyla karşılaşacağımızın habercisi olan Negan’ın gelmesi ile yeni sezonda çok iddalı bir şekilde geleceğini haber etti zaten. Fear The Walking Dead ise selefinin izleyicisini çekememiş durumda.
İkinci sırada Agents of Shield yerini aldı. 14. bölümde artışın sebebi Captain America: Civil War ile bağlantılı olmasıydı, ancak 15. bölümde yine düşüşe geçti. MCU’yu düzenli olarak takip eden biri olarak söylemek isterim ki, Grant Ward’ın her sezon farklı bir şekilde karşımıza çıkması iyice baymaya başladı. Nerede büyük bir tehlike varsa bir şekilde o tehlikenin başında Ward’ı geçiriyorlar. Ayrıca Hydra da şekilden şekile girdi, her sezon sonunda Hydra’nın başındaki en güçlü kişi ölüyor, Hydra ajanları kendi aralarında konuşurken artık baş kalmadı diyor sonra çok daha güçlü biri çıkıyor ve Hydra’nın amacı aslında buydu diyor ve o zamanki büyük tehlike yine Hydra oluyor. Bu da zaten izleyici kaybetmelerine sebep oluyor. Sezon başında 4.90 milyon olan izleyici sayısı 2.81’e kadar düştü. Dördüncü sezon onayını almış olsa da dördüncü sezon sonunda 2 milyonun altında bir izleyici olacak gibi görünüyor. Ancak Agents of Shield'in DVD satışları şu an için gayet iyi. Özellikle sezon DVD’leri yerine bölüm başı yapılan satışlar yapımcıların devam etmesindeki en büyük etken, zaten Agents of Shiled de bunu çok iyi kullanıyor, Aralık ayında sezon arası yerine bir nevi sezon finali yapıp sonrasında yeni hikayeye başlıyor, böylece DVD satışlarını artırıyorlar.
Bunu rakamlar ile örneklersek ikinci sezonun en çok izlenen bölümü 5.98 milyon iken DVD satışları 7.09 milyon. Bu sayı her bölümü kendisinden daha çok seyirci tarafından izlenen Gotham'da 6.09 milyon, Flash'ta 6.06 milyon, Arrow'da ise 3.52 milyon.
Üçüncü sırada ise Arrow var. Sezon başından beri kimin öleceği konusunda sürpriz yapmak için uğraşsa da pek işe yaramadı ve her bölüm izleyici kaybetmeye devam etti. 18. bölüm başladığı an uzun süredir köşesine çekilmiş bir karakter ön plana çıkıyor, siz de tamam bu ölecek diyorsunuz ve bu da size hiçbir etki yapmıyor.  İlk iki sezonda flashbacklerin karakter gelişiminde bir yeri varken üçüncü ve dördüncü sezonda bunlar bölüm başı 1-2 dakika sürüyor ve sizin üzerinizde hiçbir etki yapmıyor, amaç olarak da karakter gelişimi değil de  0. bölüm olarak kurgulanmış, flashbacklerin toplam süresi de 40-45 dakika uzunluğunda anca tutar, sezon sonunda hepsini birleştirip gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz.
Dördüncü sırada Legends of Tomorrow ana hikayeye dönse de, yine senaryo tekrarı ve karakterlerin iç çekişmeleri yüzünden ilgiyi kaybediyor. Birinci bölümden beri yaptığımız her şey geleceği iyice sabitliyor deyip dursalar da yine aynı şeyi yapıyorlar, sonunda gelecekte şunu sabitledik diyip bölümü bitiriyorlar, onun dışında da karakterler sen benim arkadaşımsın, yok bu zamanda siyahiler ve lezbiyenlere ayrım uygulanıyor, Carter benim ölümsüz aşkım ama başkasına aşık olabilir miyim diye dizi gidip duruyor. Bu sezon dizinin toparlanması pek olası değil gibi.
11. bölümde Jonah Hex gelecek olsa da bölümün adının “The Magnificent Eight” olması bir Jonah Hex hikayesi yerine 7 Samuray uyarlaması olan “The Magnificent Seven” tarzı kasabaya saldıran haydutları durdurma konusu işleyeceği şüphesi doğuruyor. Konu ne kadar çekici olur bilemiyorum, ancak bir bilimkurgu dizisi yada çizgi roman uyarlaması izliyorsam biraz fantezi ve özel efekt görmek isterim.
Son sıradaki Izombie 1 milyonun altına düşmek üzere. Yinede üçüncü sezon onayını aldı, sezon finalinde biraz toparlar diye tahmin ediyorum. Üçüncü sezonda 1 milyonun altına düşmesi ise olası.
Genel olarak bütün dizilerde bir izleyici kaybı söz konusu, sebebi de seyircilerin artık çizgi roman uyarlamalarına ilgisinin azalmış olması. Hali hazırda devam eden 9 tane dizi var, yeni sezon için bir o kadar daha planlanıyor, yaz ayları içinde tam bir çıkartma söz konusu. 2016 başından beri okur sayısı da düşmeye başladı, bu da izleyici sayısına etki ediyor gibi gözüküyor.
Evet dostlar haftaya görüşmek üzere.



Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget