Logan Fragman İncelemesi

Hugh Jackman'ın son kez bir Wolverine filmi için kamera karşısına geçeceği açıklanmadan önce bütün filmleri izlemiş birine ''Son Wolverine filminde ne istiyorsun?'' diye sorsak ''+18 olsun, kan olsun! Şiddet olsun!'' demez misiniz? Deadpool ile +18'lik konusunda ölümüne kapışabilecek Wolverine için bugüne kadar +18 film yapmama cesaretsizliğini gösteren sayın 20th Century FOX yetkilileri en azından hatalarını anlamış olarak Hugh Jackman'a yakışır bir veda edecekler.

Logan fragmanı öyle bir anda gelmedi, yaklaşık 2 haftadır ''Geliyorum ben!'' diye diye, ayaklarını vura vura geldi. Önce Hugh Jackman filmin adını ve posterini yayınladı. Daha sonra Instagram hesaplarından her gün aynı saatte filmden bir fotoğraf yayınladılar. Yönetmen James Mangold da kendi Twitter hesabından kendi kamerasıyla çektiği fotoğrafları yayınlamaya devam etti. Logan, Charles Xavier ve Caliban'a da ilk bakışı James Mangold sayesinde görebilmiştik. Posteri ve Türkçe altyazılı fragmanı aşağıya bırakıyorum, onların da aşağısından incelemeye geçeceğiz.




Johnny Cash - Hurt <3

Baştan uyarıyorum; fragmanda gördüklerimle varsayım ve çıkarım yapacağım için OLASI SPOILER olabilir.

İnceleme

Logan, 2029 yılında geçiyor. X-Men evreninde zaman çizgisi biraz karışıktır, şöyle diyeyim: şu an X-Men evreninde gelinen son nokta bu. Film X-Men: Days of Future Past'in de sonrasında geçiyor. Bu zaman diliminde mutant sayısı Logan'ın da dediği gibi yok denecek kadar az. Ortada X-Men'in X'i bile kalmamış durumda. Bize gösterildiği kadarıyla tanıdığımız karakterlerden sadece Logan, Charles Xavier ve Caliban kalmış. Caliban'ı X-Men: Apocalypse'den hatırlarsınız, hani Apocalypse'e silah çeken arkadaş. Filmde yer alma sebebi çok az sayıda olan mutantı bulmak tabii ki. Ama Professor X de var filmde? O bulamaz mı?

Filmde Professor X baya baya yaşlı, güçleri tamamen dengesiz. Akıl sağlını zar zor bir arada tutacak durumda. Son mücadelesini de Logan'a yardım ederken verecek sanırım.


Fragmanı izleyip yara izlerini gördükten sonra akıllara gelen şey ''Logan artık yaşlandı, iyileşme gücü eskisi gibi değil.'' olur. Ama öyle değil. Yönetmen James Mangold bugün Empire ile yaptığı röportajda özellikle yara izi konusuna değindi.
Logan'ın iyileşme gücünü sorgulamak istedik. Yine diğer filmlerdeki gibi iyileşecek fakat artık yaşlandığı için vücudunda yara izleri kalacak.
Bol yara izli bir Logan göreceğiz. Yolun sonunda olan ve bunca yıldır hatırlayamayacağı kadar savaş ve mücadelede bulunmuş biri için yara izleriyle geçmişini yâd etmek film için inanılmaz harika bir nokta. Pençelerinin çıktığı yerlerde bile yara izleri duruyor. Mart 2017'de izleyeceğimiz kişi Wolverine değil, film adıyla da bunu açıkça belli ediyor. Mart 2017'de Logan'ı izleyeceğiz. Dünya'yı veya arkadaşlarını kurtarma çabasında olmayan Logan'ı.


Bir cenaze sahnesi var ama tabii ki kimin cenazesi olduğunu bilmiyoruz. Süper kahraman filmlerindeki klasik cenaze sahnesi. Tören gerçekleşirken kahramanımız uzaktan eşlik ediyor. Akıllara ilk olarak Charles Xavier geliyor fakat bence bu cenaze başka birine ait. Sebebini aşağıda söyleyeceğim.

Önemli bir soru; mutantlar neden azalıyor? Days of Future Past'teki gibi Trusk benzeri kişiler tarafından avlanıyorlar mı yoksa kendi kendilerine mi ölüyorlar? Sanıyorum ki avlanıyorlar. Hatta bu devletin de desteklediği dünya çapında bir hareket olabilir. Tek bir grup o kadar mutantı öldüremez sonuçta. Grup derken filmde The Reavers grubunu da göreceğiz, liderleri de filmin baş düşmanı Donald Pierce olacak. Kendisini fragmanda görmüştük.


Charles Xavier yatalak durumda. Yaşamına Logan ile birlikte devam ediyorlar. Tahmin edeceğiniz gibi Logan da büyük ihtimalle alzheimer hastası olan Charles'ı yalnız bırakamayıp son anına kadar ona eşlik ediyor. Devrilmiş su deposunda birlikte yaşıyorlar. Filmde aşırı vahşi batı havası var.


Logan ve Charles'ın ortak amacı aynı Logan gibi yeteneklere ve güçlere sahip bu kızı bulmaya çalışıyorlar. Buluyorlar da. Fragmanda bulduklarını görüyoruz. Ama bu kızın kimliği fragmanda açıklanmadı, tabii ki 1 numaralı aday X-23, yani Laura Kinney!


Yukarıda bahsettiğim cenaze töreni neden Charles Xavier'a ait değil? Bu sahneden dolayı. Logan'ın elinde büyük ihtimalle bir kürek var ve birini gömmüşler. Ne yazık ki benim oyum Charles Xavier'a.

Benim tahmin ettiğim olay akışı şöyle; film Charles ve Logan'ın birlikte yaşadığı anda başlayacak. Bu sırada Donald Pierce tarafından mutant avı devam ediyor olacak. Laura Kinney olduğunu tahmin ettiğimiz kız Caliban tarafından bulunup Charles ve Logan kızı bulup korumaları altına alacaklar. Bu sırada Caliban, Donald Pierce tarafından ele geçirilip kızın yerini zorla Caliban'dan alacaklar. Fragmanda böyle bir sahne görüyoruz. Daha sonra Donald, The Reavers grubuyla birlikte kızı ele geçirecekler. Logan da tabii ki kızı tekrar kurtaracak. Charles Xavier ya yaşlılıktan ölecek, ya da Donald Pierce tarafından öldürülecek. Benim tahminim bu. Siz ne düşünüyorsunuz? Farklı şeyler mi olur? Sürpriz yüzler görür müyüz?


Logan, 3 Mart 2017'de sinemalarda!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget