İnceleme: Legends of Tomorrow S02E02 - Justice Society of America


"Heil..heil...ahem..heil, ah what the hell!"
-Ray Palmer

Bölümün Konusu:

Legends ekibi Justice Society of America tarafından durdurulup tutuklanırlar. Onları ikna etmeye çalışırken Eobard Thawne, Hitler'in bir subayına güçlendirici bir serum verir. Bu serumun yanı sıra subaylar gizli bir nesneyi Führer'e götürmeye çalışırken, ekibimiz de onları durdurmaya çalışacaktır.

Artıları

  • Obsidian'ın bölüm başında, Mick Rory'i aldatıp gökyüzünü simsiyah yapması kesinlikle enfesti.
  • Dr. Mid-Nite'ın sadece gece görebildiğini düşünebilirsek hava karardığında her şeyin izini takip ettiği kısım hoştu. Ayrıca dövüş sırasında duyduğumuz JSA teması dizide duyduğumuz en iyi temalardan birisiydi.
  • "Bay Tyler, 1942'de bir adam, sense yaşlı bir beyaz adamsın, tabii ki seni lider sanacak." Jax'ten güzel bir dönemsel ırkçılık göndermesi. Eh, en azından bu kadarını söyleyebiliyorlar.
  • "Watch me for the changes and try to keep up", Martin Stein koskoca bir Back to the Future göndermesi yaptı! Hala izlemeyerek hayatının en büyük hatası yapanlar için, Back to the Future 2'de Marty geçmişe gittiğinde, sahneye çıktığında müzisyenlere tamı tamına bu kelimeleri söylüyordu.
  • Ah, Nazi Almanya'sında klasik bar kavgası.
  • Hitler'in, Dünya Savaşı'nı kazanabilmek için büyülü nesneleri toplaması. Bu dedikodu zaten var ama Indiana Jones Raiders of the Lost Ark'ın senaryosunu hatırlatmadı mı bu konu?
  • Victor Garber'ın bir anda efsane bir lidere dönüşmesi klasik hikaye olurdu ama savaş anında tutulup kalması güzel bir detaydı.
  • Reverse Flash! Çok az izlesek de bizi heyecanlandırmak için yetiyor!
  • JSA'yi gördük. Daha önceki birçok incelemede de söylemiştim. Arkadaşlar eğer Arrowverse'in çizgi roman göndermelerini yakalamak istiyorsanız, karakterleri tanımak istiyorsanız, Geoff Johns ve David S. Goyer'ın 2000lerdeki Justice Society of America serisini mutlaka okumalısınız.

      Eksileri

      • Ana evrendeki Vixen'in adını Cisco Ramon vermişti. Ama 1942 yılında hanımefendinin adı yine Vixen. 
      • Gelişmiş teknoloji yine geçmişte birilerinin eline geçti, yine Ray Palmer'ın hatası.
      • Krieger'ın animasyonu çok çok kötüydü. Üzgünüm. Özellikle motoru kovaladığı sahnede kendimi tutamayıp güldüm.
      • Society ekibinin bütün efekt bütçesini bölüm başına harcamışlar. Nazilerle savaş esnasında hiçbir şey göremedik resmen. Sadece kostümle koşturan birileri vardı.
      • Ne yazık ki JSA'in bölüme yedirilmesi gerçekten kötüydü. Dr. Mid-Nite ve Stargirl sadece 2 cümle söylediler. Obsidian konuşmadı bile. Jay Garrick, Alan Scott, Doctor Fate'in bahsi bile geçmedi. Hourman'i sahada zamanla oynarken, gücünü kullanırken bile göremedik. Sadece isimleri görerek bir noktaya kadar heyecanlanabiliyoruz.

        Göndermeler

        • Hourman: JSA'in Rex Tyler'ı hakkında geçen sezon oldukça detaylı bir yazı hazırlamıştık. Bakmanızı öneririz. Buraya tıklayın: Kim bu Hourman?
        • Dr. Mid-Nite: Mid-Nite gerçekten de bir doktor ve gözleri görmüyor. Sadece geceleri mükemmel bir şekilde görebiliyor. Gündür görebilmek için de kendisine gözlüklerini yapıyor. Çizgi romanlarda genelde etrafı karartıp rakiplerini körelten bombalar atıyor. Bu bölümde Obsidian'ın yaptığı şey aslında buydu. Mid-Nite aslında çok sağlam da bir cerrah. Hourman'i kısa bir süre içinde tedavi etmeye çalışmışlığı olmuştu. Identity Crisis serisini okuyanlar, Elongated Man'in karısı Sue Dibny'nin otopsisini yapıp katili bulmaya yardım eden ipucunu yakalayanın da Mid-Nite olduğunu hatırlayacaklardır.
        • Stargirl: Normalde Star Spangled Girl olarak geçiyor bu hanım kızımız. JSA ekibinin en genç üyesiydi. Elindeki asayı da Starman ya da Star Spangled Boy'dan almıştı. Courtney Whitmore asıl adıdır. Bir yandan aile hayatı varken bir yandan da JSA ile birlikte koşturuyordu. New52 döneminde yanlış hatırlamıyorsam Justice League ekibine yedeklerden gelip katılmıştı ve ekibin magazin yüzü, süper starı olarak lanse edilmişti. Bu sıralar ne yapıyor bilmiyoruz.
        • Obsidian: Kendisi Alan Scott, yani orijinal Green Lantern'ın oğludur. JSA ekibine bir ara büyük bir düşmanlık beslemişti babasının kendisiyle yeterince ilgilenmemiş olması sebebiyle. Sonra arayı düzelttiler. 
        • Vixen: Vixen'i zaten az buçuk tanıyor olabilirsiniz. Karakterden bahsetmek gerekirse, önce DC evrenindeki hayat güçlerinden bahsetmemiz gerek. Red, Green ve Gray şeklindeki üç güçten Gray ölümün gücü, Green toprağın ve dünyanın gücü, Red ise üzerinde yaşayan canlıların gücüdür. Vixen'in boynuna taktığı Tantu Totem'i, Red'e bağlanıp canlıların gücünü kopyalayabilmesini sağlıyor. Bu totem anadan kıza geçiyor.
        • Baron Krieger: Çizgi romanlarda böyle birisi yok ama Baron Blitzkrieg isminde birisi var. Nazi bilim adamları bu arkadaş üzerinde deneyler yapıyorlar ve ona kısa süreli güçler verecek bir serum çıkarıyorlar. Oldukça benzerler.

            Görüş


            Legends, ikinci bölümünde de Nazi temasında devam ediyor ve Justice Society of America ekibini bize gösteriyor. Ne yazık ki JSA ekibinin hakkını hiç veremiyor. Indiana Jones, Back to the Future gibi filmlere de güzel göndermeler yaparak eğlenceli gidişatını koruyor. Seyirlik hoş bir bölüm daha izlemiş oluyoruz. Önümüzdeki hafta Japon geçmişine ziyarette bulunacağız.
            7.0
            İYİ

            S02E03: Shogun Fragmanı:


            Yorum Gönder

            [disqus]

            İletişim Formu

            Ad

            E-posta *

            Mesaj *

            Blogger tarafından desteklenmektedir.
            Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget