Rebirth'ün Sırları Açığa Çıkıyor: Doomsday Clock


Rebirth'ün ilk gününden beri olayın tam olarak ne olduğu, nasıl çözüleceği, kahramanların ve Watchmen ekibinin nasıl karşılaşacağı hep merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz ay başlayan "The Button" hikayesiyle de bu olay hakkında DC bizi biraz olsun fikir sahibi yapmaya çalışmıştı. Tabii ki bu hikaye bittikten sonra her şey açığa falan çıkmayacak, zaten Flash #22 dışındaki tüm sayılar da şu an piyasaya çıktı, incelemeleri de sitemizde mevcut.


Biz yılbaşında Geoff Johns'un duyurduğu üzere onun tüm bu olayları açığa çıkaracak bir seri yazacağını biliyorduk. Yine bu serinin bu yıl çıkacağı konusunda da bilgi sahibiydik, Johns bu konuda da bizi aydınlatmıştı. Şimdi de serinin adını öğrenmiş bulunmaktayız. Kasım 2017'de başlayacak serinin adı "Doomsday Clock" olacak ve ayrıca bu seri Geoff Johns'un "DC Rebirth: Special #1" sayısının ardından yazdığı ilk hikaye olacak. Serinin tam olarak ne kadar süreceğiyse bilinmezken 6-13 sayı arası bir yerlerde olacağı belirtilmiş.


Johns ayrıca seri hakkında bazı detayları da paylaşmış. Böyle bir hikayeyi eğer güzel bir şekilde işleyeceklerine emin olmasalardı buna girişmeyeceklerini belirtmiş. Bunun dışında hiçbir yan sayı çıkmayacakmış, tamamen bu serinin kendi sayıları üzerinden işlenecekmiş hikaye. Yani sadece Doomsday Clock olacak, başka bir seri veya sayı takip etmeniz gerekmeyecek. Bu çok güzel bir haber çünkü çizgi roman okuyucuları olarak bu konuda gerçekten yorgun ve bitkin bir haldeydik.

Ayrıca Johns yan hikayelerin başka dergilerde işlenmemesi konusunda Action Comics'te Superman ve Dr. Manhattan'ın yüzleşmesine yer vermek istemediklerinden bahsetmiş. Eh, mantıklı bir karar olmuş bu da. Tekrar Doomsday Clock'a odaklanırsak da Johns son dönemdeki her yazarın kendi dergisi hakkında dediği gibi serinin çok farklı olacağından bahsetmiş. Ayrıca bütün evreni de etkileyecekmiş ki bu çok da tahmin edilemez bir gelişme değildi...


Johns tüm bunların üstüne de hikayenin birçok karakter içereceğini fakat bunlar hakkında konuşmak için erken olduğunu söylemiş. Şimdilik sadece Superman ve Dr. Manhattan üstüne yoğun bir biçimde odaklanılacağından bahsetmiş. Ayrıca Dr. Manhattan'ın yapmaya çalıştığı şeyin ve burada olma sebebinin Superman'le alakası olacakmış.

Şimdilik gelişmeler bunlar, fakat heyecan her dakika artıyor. Ben çok umutluyum açıkçası, bunun sebebi de tamamen Rebirth özel sayısının bende bıraktığı heyecan.

Siz bu seri hakkında ne düşünüyorusunuz? Sizce umut var mı, yoksa Watchmen'i hiç karıştırmamalılar mıydı?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget