SDCC 2016: Killing Joke, Büyük Bir Skandalla Görücüye Çıktı! [SPOILER]


Killing Joke animasyonunu uzun zamandır bekliyoruz. İlk fragmanının çıkmasından beri de animasyona karşı beklentilerimiz de oldukça yükseldi. Killing Joke, bugün DVD ve Blu-Ray'ler için satışa çıkarıldı. Aynı zamanda Comic-Con'da Killing Joke paneline katıalnlara da animasyon izletildi. Fakat çizgi romandan bağımsız olarak animasyona öyle bir sahne eklenmiş ki insanlar sahneye karşı şok içinde kalmış durumda. Uyaralım, sonraki paragraflar filme dair ciddi bir spoiler içermekte. Okuyup okumama tercihi tamamen size kalmış durumda.

River Song Spoilers photo 2h6gb9f-1.gif

Filmden sızdırılan bir sahnede Batman ve Batgirl önce öpüşüyorlar, sonra da olay sevişme noktasına kadar gidiyor. Hatta anlatmamıza gerek yok, o sahne aşağıda bulunmakta.


Şimdi, tabii ki sorunumuz animasyonda, çizgi romanda sevişilmez gibi bir kural değil. Ancak burada Batman ve Batgirl'den bahsediyoruz! Barbara, Bruce'un kızı sayılır yahu! Neyse, animasyonu tam izleyebileceğimiz zaman bunun eleştirisini daha geniş bir şekilde yapabiliriz. Çizgi romanı animasyona uyarlayan Brian Azzarello, bu sahne ile ilgili şunları söylemiş:
Zaten bu çizgi roman tartışmalı bir eser, biz de daha çok tartışma ekledik. Bence Barbara bu hikayede, hayatındaki erkeklerden daha kuvvetli. Bu hikayede, hayatındaki erkekleri kontrol ediyor. Hikayenin sonunda daha güçlü bir karakter oluyor.
Bu arada Barbara ve Bruce arasındaki romantik ilişki ilk kez burada ortaya çıkmadı. Batman TAS'da da bu konuya el atmışlardı fakat aynı şekilde berbat bir fikir olduğunda ısrarcıyım.

Sahneyi neden ekledikleri konusunda ise Vulture'a şu şekilde bir demeç vermişler:
Bunun biraz riskli olacağının farkındaydık. Biz bu noktada şunu düşündük: İki karakterin de büyük bir hata yapması önemliydi. Sonuçta Batman'in ebeveynliği tartışılır. Belki de hiç çocuğu olmadığından olsa gerek, eğer bir şeyi yapmamasını söylersen, daha fazla yapmak isteyeceğini bilmiyordur. Daha sonra Babs bir hata yapıyor, Batman buna aşırı tepki veriyor, Babs Batman'in aşırı tepkisine aşırı tepki veriyor. Oldukça insancıl, oldukça anlaşılabilir bir hikaye. Biraz can sıkıcı olabilir ama ilişkiler zaten can sıkıcıdır. Bizim için olaya bu açıdan bakmak harikaydı.
Bu açıklama sizi tatmin etti mi bilmiyorum ama ben biraz kızdım. Zamanında Killing Joke'un Barbara Gordon açısından ne kadar kötü bir hikaye olduğunu şu yazıda anlatmıştım. Yazıya her gün eklenebilecek yeni bir şeyin çıkması beni gerçekten de şaşırtıyor.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget