Suicide Squad bu kez telif haklarından dolayı suçlandı

''Suicide Squad'ın başına daha ne gelebilir?'' diye soruyorum kendime ya da ''Bu kadarını hak ettiler mi?'' diye kafa yoruyorum. Açıkçası bir sürü sahneyi kesip ekleme yapan, David Ayer'e ''6 hafta içerisinde bize bir senaryo getir yoksa filmi unut.'' deyip prodüksiyonu aceleye getiren ve bunlara rağmen film ekibinin işine karışan Warner Bros. bence bunu hak ediyor. Batman v Superman çok karanlık oldu diye senaryosu yazılmış, bütün hazırlıkları yapılmış, çekimleri bitmiş bir filmin çekimlerini yeniden yapmak ve aksiyon sahnesi ekleme yaptırımı nedir? Suicide Squad'ın başına gelen bütün kötü şeylerin sorumlusu çok net Warner Bros. stüdyolarıdır.

Film kötü olur, senaryo leş olur, oyuncu seçimleri kötüdür, efektler olmamıştır bunları anlarız. Eleştirimizi yapıp geçeriz, biri çıkıp ''Bu kadar kötü film yaptığınız için sizi dava ediyorum.'' der mi? Bunu dese bile herhangi biri ciddiye alır mı? Burada haberini yapar mıyız? Hiç sanmıyorum.

Kasti olarak düşük puan verdiği gerekçesiyle Rotten Tomatoes'a karşı siteyi kapatmak için imza kampanyasından sonra ve bir Reddit kullanıcısının Joker sahnelerini kestiği gerekçesiyle Warner Bros.'a açtığı davadan da sonra bu sefer davaya gidebilecek yolda bir suçlama da müzik grubu Die Antwoord tarafından yapıldı.

Grubun üyelerinden Yolandi Visser, Instagram hesabından David Ayer'e suçlamalarda bulundu. Kısaca Ayer'in oyuncularda kullandığı giyim tarzını ve görünüşleri grup üyelerinden çaldığından ama bunlar için kendilerinden herhangi bir izin almadığından bahsetti. Bu açıklamaya bir de video ekledi, videoda grup üyeleri ve film arasındaki benzerlikleri gösteren görseller kullanıldı. Aşağıda görebilirsiniz.







Yolandi Visser pek de haksız durmuyor değil mi? Ayrıca Visser açıklamasında şöyle bir ifade kullanmış; ''Cara ve Jared sette bizden ne kadar çok bahsettiğini bize söyledi.'' Eğer bu doğruysa ve Die Antwoord dava etmeye karar verirse Warner Bros. ile David Ayer'in başı çok ağrıyacakmış gibi duruyor ve eğer ki o dava kaybedilirse Warner Bros. başına bu kadar şey geldiği için ve stüdyonun başını ağrıttığı için olası bir Suicide Squad 2 devam filmini de iptal edebilir.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget