Marvel Komplo Teorileri


2. Evrenin son filmine geldik, yine senelik teorilerimizi üretmeye başlayım.


Öncelikle önümüzde çıkacak filmler ve tarihlerinden başlayalım.

1 Mayıs 2015 - Avengers: Age of Ultron
17 Temmuz 2015 - Ant-Man
6 Mayıs 2016 - Captain America 3
8 Temmuz 2016 - Dr. Strange
5 Mayıs 2017 - ???
28 Temmuz 2017 - Galaksinin Koruyucuları 2
3 Kasım 2017 - ???
6 Temmuz 2018 - ???
2 Kasım 2018 - ???
3 Mayıs 2019 - ????



Şimdi daha önceki açıklamalardan Mayıs 2019 da Avengers 3 denmişti ama sonra tarih kalktı ortadan. büyük ihtimal ya Temmuz-Kasım 2018 de ya da  Mayıs 2019 da Avengers 3 gelecek, Gerçi 2017 de 3 film olması çok ilginç, 2017 de Thor 3'ün geleceği söyleniyordu ama henüz tarih verilmedi, 2 yıl yeni bir Avengers filmi için çok erken ama her zaman bir umut vardır.



Geriye kalıyor 3. Evre filmlerde en çok adı geçen Kara Panter, filmin olacağı kesin ama tarihi belli değil. Bir de Hulk filmi yapılmak isteniyor, bu filmde de She-Hulk'u evrene dahil edilebilir, yani bu listede bir de Hulk filmi gelebilir,



Namor filmi ise şu an sadece söylenti aşamasında, ama Marvel'ın yapmak istediği bir film.

Bir de söylenti aşamasında olan ama RDJ'nin inkar ettiği Iron Man 4 filmi var.

Ve Disney'in, Joaquin Phoenix ile anlaşma peşinde koştuğu Dr. Strange...



Aklıma bir Iron Man, bir Captain America, bir Kara Panter, bir Dr. Strange ve yanına da söylenti olarak Namor koydun mu direk illimunati geliyor.



Ben size söyleyeyim bu Avenegers 3. filmde yıkılacak, zaten Ultron Çağında Vision ön planda 3. filmin adı Avengers Dağıldı olabilir.

2008 de başlayan bir evren 11 yılda 20 film ediyor Avengers evreni yaşlanıyor ufak ufak, adamlar yenilemeye gideceklerdir New Avangers geldi gelecek diyorum. Ya da İç Savaş, Dünya Savaşı Hulk gibi filmler ile devam edecek.



Bunlar çok ileri şeyler şu anda hikaye ne yönde gidiyor. Şu ana kadar bütün evren sanki Infinty Gaunlet hikayesini hazırlıyor.

Nereden mi çıkardım.

Kaç tane Infinty Gem var?



1- Mind Gem (Akıl Taşı)
2- Reality Gem (Gerçeklik Taşı)
3- Power Gem (Güç Taşı)
4- Space Gem (Uzay Taşı)
5- Time Gem (Zaman Taşı)
6- Soul Gem (Ruh Taşı)

Thor Filminde ve birçok fuarda Infinty Gaunlet'i Gördük.



1- Captan Amerika filminde Tesseract vardı, sınırsız bir güç kaynağı, içinde de bir taş vardı. Tesseract kullanınca uzaya gidip duruyordunuz, durmadan seyahat ediyordunuz. Aynı şekilde Avengers filminin de temelini oluşturuyordu. Yani Space Gem.



2- Avengers filminin 2. temelini oluşturan ve bizzat Thanos'un Loki'ye verdiği asa. Bu asa Captan America Kış Askeri filminin sonunda da gösteriyordu, tahminim Avengers 2 de de önemli bir yeri olacak. Gücü akılları kontrol etmekti. Mind Gem.



3- Thor Karanlık Dünya filminde Aether karşımıza çıktı, Direk olarak bir infinty stone olduğu ifade edildi ve Kolleksiyoncu'ya verildi. Gücü gerçekliği değiştirebiliyor ve fizik kurallarını yok ediyordu. Reality Gem.



4- Galaksinin Koruyucuları filmindeki Orb, Doğrudan bir Infinty Stone'du. Power Gem.


Şu ana kadar yakaladığım 4 tane taş var, Bir de beni kıllandıran Avengers filminde Loki'nin Thor'a söylediği Dünya'ya gelmek için nasıl bir karanlık güce başvurdun lafı oldu, Acaba Thor filmindeki Gaunlet'den mi bahsediliyor?

Kış Askeri filminin sonundaki ilk ek sahnede İkizler tanıtılırken arkadaki bilgisayar similasyonunda Loki'nin asasının açıldığını ve Taşın çıkarıldığını görüyoruz, yani taşlar toplanılmaya başlanıyor. Koleksiyoncuda elinde bir taş varken Gamora'dan ikinci bir taşı da kendisine getirmesini istiyor, taşların peşinde bayağı bir kişi var gibi.



Marvel Sinema Evrenini sevmemin bir özelliği de ufak ayrıntıların sonraki filmlere aktarılması, Mesela Iron Man 2 de yeni bir element bulundu ve bu filmin temel taşıydı, Iron Man 3'ün sonunda da ki kırmızı sahnelerde de bu elementi gösterdiler, Age of Ultron da önem arz edebilir gibi gösteriyor. Ya da Thor filminde arkada Gaunlet'in gösterilip bak aslında biz bu hikayeye gidiyoruz denmesi.

Özetle: Avengers evreni 2 yola doğru gidiyor.

1- Avengers dağılacak gibi, 3. ya da 4. filmde Avengers Dağıldı hikayesi işlenir.

2- Infinty Stone bütün evrelere yayılmış, 3. filmde Avengers Infinity filmi gelir.

Bir başka bakış açısı da Avengers evreni zaten Infinty Stone hikayesini işliyor yani Thanos ile savaşınca hikaye tamamlanır ve Avengers Dağılır yani 1 ve 2 birleşir.

İşin aslı dostlar çok büyük birşeyler geliyor.

Daha önceki yazımda da bahsetmiştim, Avengers'ların zaferleri bir son bulacak ve iyilerin düşüşü kötülerin yükselişi başlayacak diye, çünkü hikaye ilerlemek zorunda. Zaten bunun işaretleri de 2. Evrenin ilk filmi Demir Adam 3'in afişlerinde Tony Stark'ın Demir Adam zırhı ile düştüğünü gösteren fotoğraflarla gösterilmişti. Ki filmin soundtrack albümünün adı bile HEROES FALL!


Aynı şekilde All Hail The King'in sonunda gerçek bir Mandarin'in olduğu da müjdelenmişti.

Thor Karanlık Dünya'da Loki'nin yükselişe şahit olduk.


Kış Askerinde Shield'in düşüşe şahit olduk. Ve ortada hala bir Hydra, hatta Hydra'dan daha büyük şeyler gizli.



Age of Ultron'un Comics Con fuarındaki tanıtım resminde Captain America'nın kırık kalkanı gördük. Tabi bir de Bucky evrene dahil oldu, Kalkanı Kim Tutacak hikayesi geliyor gibi. Buda aklıma acaba Marvel sözleşmeler bittikçe yeni oyuncularla anlaşmak yerine karakteri mi değiştirecek sorusunu getiriyor.



Bu tip değişikliklere Marvel evreninde çok sık şahit olduk, Captan America'nın yerine Bucky geçti, Thor'un yerine dişi bir Thor geldi, Hulk rengarenk bir hal aldı. 11 yıl bir karakteri oynamak için gerçekten uzun bir süreç, hiçbir oyuncu daha bir rolün üstüne yapışmasını kolay kolay istemez, tabi yapımcılar bir karaktere bir rol yapışırsa onun yerine başka oyuncu geldiğinde o filmin riske girdiğini iyi bilirler. Yani bu karakterleri bir şekilde güncellemeleri lazım.

Zaten düşündüğümüzde de her filmde bir kötüyü yenip sıradaki gelsin diye bekleyen kahramanların olduğu filmler artık ilgi görmüyor, senaryonun ilerlemesi ve akması da şart.


Bu yılki Teorilerimi de sabırla okuduğunuz için teşekkür eder ve sizinde teorilerinizi beklerim.

 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget