Scott Snyder'dan Batman'e Yepyeni Bir Düşman Geliyor



Gün geçmiyor ki Scott Snyder, Alfred'le uğraşmadan yazarlığa devam etsin. Kimi zaman Batman'in aracına roket attırdı, kimi zaman adamı Joker tarafından dövdürdü, zehirletti, elini kestirtti. Adamın çekmediği zulum, çekmediği cefa kalmadı şimdi de All Star Batman dergisinde Rafeal Albuquerque ile başlayacakları "The First Ally" yani "İlk Müttefik" hikayesinde Alfred'in geçmişine inecekler. Snyder'in söylediğine göre onun sıkıntılı geçmişine, MI6 günlerine ve geçmişten hala Alfred'in peşini bırakmayan bir göreve kadar görecekmişiz.


Bunların üstüne hikayede yeni ve ürkütücü düşman ile tanışacakmışsız ve olaylar Miami'de geçecekmiş. Yeni düşmansa Snyder tarafından çok zeki ve korkutucu olarak tanımlanmış. Albuquerque'yse Batman'in harika düşmanları olduğunu ve bundan dolayı yepyeni bir düşman yaratırken çıtanın çok yüksek olduğunu vurgulamış. Ayrıca hikayede Penguin ve Black Mask gibi karakterleri de görecekmişiz.


Son olarak Snyder serinin gösterişli bir çiziminin olacağını, bol aksiyon içereceğini ama aynı zamanda da babalar ve evlatlarla da alakalı olacağını, babaların evlatlarını dünyanın kötülüklerinden korumak için onlardan sakladıkları şeylerden de bahsedeciğini söylemiş. Ayrıca iki isim de American Vampire'dan sonra beraber çalışacakları için mutluluklarını fazlaca dile getirmişler.

Snyder'in uzun süredir iple çektiği bir hikaye olduğunu düşünüyorum bunun, Alfred'in geçmişine inmek muhtemelen yıllardır aklındaydı. Bunun dışında da önemli olarak yeni bir düşmandan bahsediliyor, umarım bu Arkham Knight tarzı bir düşman olmaz. Çünkü muhteşem düşmanları olan Batman'e gidip silahlı, aletli edevatlı düşman bulmak ona yeni bir şeyler katmıyor. Joker gibi, Riddler gibi, Hugo Strange gibi düşmanlar ona kesinlikle daha çok yakışıyor. Umarız Snyder de bunun farkındadır ve ona göre bir karakter tasarlamıştır.

Hikayenin ilk sayı 10 Mayıs'ta raflardaki yerini alacak yani pek bir süre kalmadı. Umarım bu ikilinin ortaklığı American Vampire'da olduğu gibi başarılı sonuçlanır, mutfaklarından güzel bir iş çıkar. Eh, biz de bu şekilde çizgi romana doymuş oluruz.


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget