Karanlığa Hazırlanın: Nightwing DC Evrenini Öldürüyor!


Marvel, Secret Empire'da Captain America'yı kötü adam olarak kullanıp bütün kahramanlara karşı savaştırmıştı ya, Deadpool'un eline silahlarını verip kendisine bütün Marvel evrenini öldürtmüşlerdi ya, DC Superman'in önderliğinde bir korku imparatorluğu kurdurtup kahramanları birbirine düşürtmüştü ya, şimdi de Nightwing'in sahnesine hazırlanın.

Süper kahramanlar yıllar boyunca kötüleri durdurdular ancak o kötüleri bazen kendileri dünyaya çektiler bazen bizzat yarattılar. Birisinin bu süper kahramanlara dur demesinin vakti gelmişti. O kişi de Dick Grayson oldu.

New52 döneminde Nightwing serisini yazan Kyle Higgins, 2017 Ağustos ayında yayınlanacak 6 sayılık yeni bir Nightwing serisi yazıyor: Nightwing: The New Order. Serinin resmi sinopsisi duyuruldu ve şu şekilde:
NIGHTWING: NEW ORDER gelecekte "silahsız" bir dünyada geçiyor, süper güçlerin yok edilip, onlara sahip olanların avlandığı bir dünyada. Sorumlusu kim mi? Dick Grayson, diğer adıyla Nightwing'den başkası değil. Geriye kalan süper güçlüleri avlamakla görevli, hükumete bağşı Crusaders görev ekibinin lideri Nightwing. Ancak olaylar tersine dönüp Crusaders'ı, Grayson'ın kendi ailesinin peşine düşürünce, eski harika çocuk, yaratılmasına yardım ettiği sisteme karşı çıkacak. Hem de yıllardır avladığı kişilerin yardımıyla - DC evreninin son metainsanlarıyla.
Evet, hikayemiz uzun yıllar sonrasında geçiyor ve DC Rebirth'te yer alan Nightwing serisini etkilemeyeceği söyleniyor. Dick, süper kahramanları bir bir avlamış olacak ve şimdi de onlardan yardım isteyecek. Higgins, seri hakkında şunları söyledi:
Benim en çok sevdiğim DC hikayeleri, hepimizin sevdiği ve bildiği karakterleri şimdikine benzer ve korkutucu gelecekteki dünyalara fırlatıp siyah ya da beyaz olmayan, kolayca çözülmeyecek etik konularının içine soktukları hikayeler. Nihayetinde bu hikayeler bizim dünyamız hakkında da bir şeyler söylüyor. Bu Nightwing serisinde hedeflediğimiz şey de bu, gelecek nesil kahramanlara mercek tutmak.
Yazının başında bulunan görseller, serinin ilk iki sayısının kapağı.


Kyle Higgins, Twitter üzerinden de bu seriyi Secret Empire çıkmadan 1 sene önce yazdığını ve Nightwing'in bu seride kıyım yapmadığını, sürekli birilerini öldürmeyeceğini söyledi.

Ayrıca sayının tanıtım görsellerinde, Nightwing'in Superman'i indirip "Dünya'yı kurtarmak zorundaydım" dediği bir sahne de var:


Sayının çizerliğini daha önce Higgins'le beraber çalışmış olan ve Gates of Gotham serisini çizen Trevor McCarthy yapacak. Kendisi de bu seriyle ilgili şunları söyledi:
Bir çizer olarak benim için dünya inşa etmekten daha iyi bir şey olamaz. Bir kitabın, karakterin, bir şehrin görsel kimliğini çözüp derinleştirmek...bu yüzden çizgi romanlarla çalışmayı seviyorum. Bunun üzerine bir de Nightwing -profesyonel olarak çizdiğim ilk karakter- ve Kyle ile yeniden çalışmak da eklenince bu fırsat için heyecanlanmanın da ötesindeyim.
Pekala, Grayson karanlık yolculuğuna çıkacak ama bunu gerçekten de görmeyi istiyor muyuz?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget