İnceleme: Arrow S05E05 - Human Target


“It's not the pain that break people... it's fear. The fear of pain.”

Bölümün Konusu:

Oliver, ekiple beraber sokaklara inerek Rene'yi aramak için Church'ün yerini sorar ve sonunda bulur. Ancak Church'ün Green Arrow'la başka planları vardır. Bunu engellemek için Diggle'ın eski bir arkadaşı yardım eli uzatır. Belediye başkanı olarak da şehri yeniden inşa etmek için başka bir politikacıyla uğraşması gerekmektedir.

Artıları

  • Bir dakika durup dizinin güzel yaptığı bir şeyi övebilir miyiz? Şimdi, çizgi roman dizilerinde benim uzun zamandır görmek istediğim şey, dizi bölümlerinin de çizgi romanlar gibi olmasıydı. Açayım, hiçbir çizgi romanda her sayı başka bir kötü görmezsiniz (Tabii Paul Dini'nin leziz Detective Comics runı gibi istisnalar dışında). Genelde bir "story arc" olur. Yaklaşık 5-6 sayılık bir hikayede kullanılır düşmanlar. Örneğin Green Arrow'un Komodo isimli düşmanı 5 sayı boyunca bizimleydi. Hikayesi o zaman bitti. Ya da Batman'in Bane'le ilk karşılaşması olan Knightfall toplamda 13 sayıydı. İşte benim dizilerde görmek istediğim de bu. Her hafta bir kötüyü harcayıp fırlatmak yerine kötü adama adam akıllı bir motivasyon ve plan verip ona göre hareket etmelerini isterdim. Marvel'ın Netflix dizileri bunu başarıyor. Ancak diğer çizgi roman dizileri tamamen "haftanın kötüsü" konumundan çıkmıyor. Şükürler olsun ki Arrow, Tobias Church'ü dizi için yarattı, 5 bölüm boyunca başka müdahaleler olmadan karakteri geliştirdi ve 5. bölümde hikayesini gayet yakışır bir biçimde bitirdi. Bu sırada da tıpkı çizgi romanlardaki gibi başlangıçta küçük "teaseler" ile sıradaki kötü gösterildi, ilk hikaye bittiğinde de sıradaki kötü sahneye çıktı. Bu kısmı karşılaştırmanızı istiyorum. Arrow gerçekten de bu 5 bölümde "hakiki" bir çizgi roman dizisi oldu.
  • Oliver'ın cenazesinden sonra şu sahneyi izlemenizi önerebilirim:
  • Söyledim ama yeniden bahsedeyim, Tobias Church, Arrow'un genelde 1 bölümde harcadığı kötülerdendi. Karakteri 5 bölüme yaymaları çok güzel oldu. İyi bir kötü adam izledik. Muştaları yarıya indiriyoruz.
  • Prometheus'un Tommy Merlyn olmasını hala çok istiyorum. Ayrıca Prometheus, Church'ü uyarmıştı Green Arrow'un peşine 2 kere düştüğü için, suikast de 3. hareket oldu. Prometheus da bu yüzden öldürdü Church'ü. Güzel hareket. 
  • Ragman resmen sağduyumuzun sesi. Gerçekten de neden bu gizli üsse herkes elini kolunu sallayarak girebiliyor? Neyse, sen bir de Star Labs'ı görmelisin Rory. 
  • Church, kötü planını Wild Dog'a söyledi ama sonuçta karşılığında Green Arrow'un Oliver olduğunu öğrendi. Adil değil mi?
  • Felicity'nin yüz maskesini alıp "You have failed this city" taklidi yapması komikti, kabul edelim.
  • Arrested Development izleyenler, Human Target'taki Gene Parmesan havasını yakaladılar değil mi?
  • Olicity bitti <3
  • Prometheus, Church'ü öldürmeye geldiğinde dışarıdaki çığlıklardan, Zoom'un verdiği korkuyu aldınız mı? Güzel. Ayrıca Church nasıl bir iş adamı yahu, bilgiyi anlaşmayı yaptıktan sonra vermen lazım dostum.
  • Hey, Prometheus ninja yıldızı fırlattı, bu Mick Rory olmasın?
  • Arrow'un yapımcılarından Wendy Mericle, Church'un tuttuğu adamın Scmitar adında birisi olduğunu söylüyor ancak kendisi hakkında bir bilgim yok ne yazık ki.

      Eksileri

      • Human Target, Oliver hakkında her şeyi öğrendiğini söylüyor. İyi de bu adamı 2 gün önce aramaya karar verdiniz. Eğer bu kadar kısa sürede herkese bürünebiliyorsa gerçekten helal olsun.
      • Human Target'ı oynayan Wil Traval, Stephen Amell'den daha uzun ama sadece yüz maskesi takarak boyunu kısaltıyor. Hmm...
      • Ayrıca 2016^dayız, hala mı Mission Impossible twisti yapacaksınız?
      • Bratva resmen Oliver'ı mülakata alıp "bu şirkete ne katabilirsin?" diye sordu. Sonraki soruları "Servis güzergahında mı oturuyorsun?"du muhtemelen, sahneyi kestiler.
      • Felicity neden hala o dairede? Ben buna takıldım. Malcolm Merlyn, orayı kızı Thea için almadı mı? Niye konuyorsun kadın?
      • Oliver kimliğinin gizli kalması için yeniden öldürmeye başlamıştı ama Church gibi daha tehlikeli birisini hapse mi gönderdi?

          Göndermeler

          • Hub City: Bludhaven'ın ismi daha önce çok geçti ama Church'ün operasyonunun olduğu şehirlerden Hub City, diğer dizilerde bahis konusu olurken Arrow'da sanırım geçmemişti. Burası DC kahramanlarından The Question'ın şehri.
          • Human Target: Bölümümüzde Diggle'ın kankası Christopher Chance, çizgi romanlarda da suikaste kurban gidecek kişilerin yerine geçip olayları çözmeye çalışıyordu. Karakteri sevmişseniz, Vertigo'nun çıkardığı 20 küsur sayılık Human Target serisini okuyabilirsiniz. Ya da 2010'da Fox'un 2 sezon sonra yayından kaldırdığı Human Target dizisine bakabilirsiniz.

                Görüş


                Fena olmayan bir bölüm izledik. Bazı saçmalıkları olsa da sonunda 5 sezonun ardından, adam akıllı bir kötü işlenebildiğini gördük. Sezonumuzun baş kötüsünü daha yakından görebilme fırsatımız oldu. Genel olarak tatmin edici bir hikayeyle 5. sezonundaki toparlanmasına devam ediyor Arrow. Önümüzdeki hafta Prometheus'u tam olarak izleyebileceğiz.
                7.0
                İYİ

                S05E06: So it Begins Fragmanı:

                Yorum Gönder

                [disqus]

                İletişim Formu

                Ad

                E-posta *

                Mesaj *

                Blogger tarafından desteklenmektedir.
                Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget