Kim bu Hourman?

Bu hafta yayınlanan Legends of Tomorrow'ın sezon finalinde, bölümün sonunda belli ki yeni sezona büyük etki edecek bir karakter aramıza katıldı; Hourman!
Benim adım Rex Tyler... Justice Society of America üyesiyim.''
Bölümden sonra kitapların sayfalarını açanlar ya da önceden bilenler bu karakterin Hourman olduğunu anlamıştır. Sadece Hourman de değil, bu karakter Hour-Man, The Hourman ve The Hour-Man adlarıyla da biliniyor.

Bugüne kadar çizgi romanlarda üç kişi Hourman adıyla bilindi; ilki Rex Tyler ki bu bölümde karşımıza çıkan arkadaş. Kendisi bir bilim insanı ve üzerinde çalıştığı ilaç Miroclo sayesinde güçlerini kazanmış, ilacı önce bir fare üzerinde deneyip olumlu sonuç alınca kendinde uygulamış. Miroclo, Rex'e sadece bir saat süren süper güç, dayanıklılık, kuvvet, hız, zarar görmeme güçleri sağlıyor. Rex Tyler da bunu kahramanlık yapmak, insanlara yardım etmek için kullanmaya başlayıp gazetelere kiralık kahraman ilanı verip bu işe girişiyor. Zamanla da Justice Society of America birliğine katılıyor. Zero Hour'a kadar bunu sürdürüp, daha sonra zaman kötüsü Extant tarafından öldürülüyor.


İkinci Hourman'e geçmeden önce üçüncüyü anlatmak durumundayım çünkü bilirsiniz zamanda yolculuk muhabbetleri... Üçüncü Hourman bir insan değil, android. Hatta Tyler ailesinin şirketi Tyler Girişimcilik tarafından 853. yüzyılda Rex Tyler'ın DNA'sı kullanılarak yaratılmış. Bu Android kendini genelde Rex ya da Rick Tyler'ın torunu zannediyor. Worlogog adlı aleti sayesinde zamana hakim olup, zamanda yolculuk yapabiliyor. Ayrıca 1 saat boyunca Miroclo kullanıcısı kadar kuvvetli olabiliyor, saniyeden daha kısa sürede zamanda hareket edebiliyor, insanları gençleştirip yaşlandırabiliyor, başka zaman akışlarına tünel açabiliyor, insanların geçmişlerini ve geleceklerini görebiliyor. Bir de zaman akışında yolculuk yapabildiği Viking tarzı bir gemisi var.


İkinci Hourman'in adı ise bu unvanı babası Rex Tyler'dan alan Rick Tyler... O da aynı şekilde gücünü Miroclo isimli ilaçtan alıyor fakat tek sorun Rick'in zaman geçtikçe ilaca bağımlı hâle gelmesi. Bu bağımlılık yüzünden Justice Society of America'daki görevini bırakıyor daha sonra Amazo tarafından tedavi edilip birliğe yeniden katılıyor. Bu sırada Rick gelecekten gelen üçüncü Hourman ile karşılaşıyor. Bu Android, Rick'e gelecekten kesitler gösteren takyon dolu bir kum saati hediye ediyor. Bir hediyesi daha var, Rex Tyler'ın Extant ile yaptığı savaşta Rex'in ölümüne bir dakika kala o zaman dondurulup bir cep evrene konulmuş. Doctor Who izleyenler iyi bilir, aynen Gallifrey'in dondurulma muhabbeti. Android, Rick'e o cep evrene geçebildiği bir geçit sağlıyor ve Rick orada toplamda 60 dakika zaman geçirebiliyor. Bunu tek seferde değil, başı sıkıştığında veya önemli olaylarda kullanabiliyor. 60 dakika dolduğunda Rex Tyler, Extant ile karşılaşıp tekrar ölecek.

Rick Tyler bulunduğu bir savaşta çok ağır yaralanıyor ve Dr. Midnite ile kendini cep evrene atıyor. Babasını da savaşa devam etmesi için kendi yerine dışarıya yolluyor. Tedavi olduktan sonra aynı yerde babasıyla buluşuyor. Android ile birlikte, babasıyla vedalaşıp onu Extant'ın karşısına, ölümüne 1 dakika kalaya yolluyorlar. Rick dayanamıyor peşinden geçit kapanmadan o da atlıyor, Android de hemen gidiyor. Rick, babasının yerine geçmek istiyor Extantın karşısına, Android zamana zarar verecekler diye reddediyor. Onun yerine kendisi Rex'in DNA'sına sahip olduğu için Rex'i oradan alıp Rick ile beraber geri yolluyor. İkisi normal dünyaya gelirken Extant'ın karşısında Android ölüyor. Android ölmeden önce Rip Hunter'a bir müddet ortalarda gözükmeyeceğini, daha sonra döneceğini söylüyor. Rex Tyler eşine geri dönüyor. Rick Tyler da Jesse Quick ile evleniyor.


New 52 evreninde bir Hourman yok. Earth-2 serisinde Miroclo ilacını bulup kullanan kişi Thomas Wayne'di. Earth-2 Society serisinde Rick Tyler ortaya çıkıp Wayne'in Miroclo ilacını babasından çaldığını düşünüp Wayne'den ilacı çalıyor. Daha sonra bir müddet Jimmy Olsen'ın emri altında kötü adam olarak çalışıyor. Dick Grayson Batman olduğunda Miroclo'nun etkisini 1 saniyede geçirecek bir ilaç buluyor ve bunu Rick'i ikna etmek için kullanıyor. Sonunda ise Rick Tyler yeniden iyilerin arasına katılıyor.


Hourman'i Legends of Tomorrow 2. sezonunda izleyeceğiz, eğer siz karakter hakkında daha çok şey öğrenmek isterseniz mutlaka 2000'lerdeki Justice Society of America çizgi roman serisini okumanızı öneririz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget