Kahramanın Yolculuğu: Scott Lang


Kahramanın Yolculuğu nedir?

Birçok karakter, tarihleri boyunca onlarca şey yaşadı, defalarca kez zorluklarla karşılaştı ve hepsine de göğüs germek zorunda kaldı. Bu zorluklara göğüs gerebildikleri için bugün ki gibi Dünya'nın en kudretli kahramanlarından olmayı başardılar. İşte bu seri, o zorlukların hikayesini anlatacak. Bu yazılarda, kahramanın, hayatı boyunca karşılaştığı en zorlu, en güzel ve en önemli anlara şahit olacaksınız! 

Çağlar Boyu Scott Lang!

Not: Neden Ant-Man değil de Scott Lang yazdınız derseniz, Ant-Man kostümünü birden fazla kişi giydi. Biz onlardan şu an için sadece Scott'a odaklanacağız.

Avengers Vol.1 #181 (1979) - Hırsız Scott Lang, yakalandıktan sonra hapse düşer ve karısı onu boşar. Scott da elektronik alanındaki eğitimini tamamlayıp Stark International tarafından işe alınır.

Marvel Premiere Vol.1 #47 (1979) - Kızı Cassie'nin kalp hastalığı için gerekli ameliyatı olması gerekmektedir. Ameliyatı yapacak olan Erica Sondheim ise kayıptır. Bu yüzden Scott, hırsızlık günlerine geri döner. Hank Pym'in laboratuvarına girip Ant-Man kostümünü çalar ancak Pym, hırsızı fark ederek, kostümle neler yapacağını görmek ister.

Marvel Premiere Vol.1 #48 (1979) - Scott, doktorun Darren Cross tarafından tutsak edildiğini, Cross'un da benzer bir kalp rahatsızlığı olduğunu öğrenir. Doktoru kurtarır, kızının ameliyatı yapılır. Kostümü Hank Pym'e geri vermek ister ama Pym kostümün kalmasını ister. Scott, Darren Cross ile ilk defa karşılaşır.

Iron Man Vol.1 #125 (1979) - Scott, Iron Man'in emrinde çalışmaya başlar. İlk görevi Justin Hammer'ı Stark için bulmakken, ikinci görevi Doktor Sondheim'ı Hulk'a yardım etmesi için götürmektir.

Avengers Vol.1 #195 (1980) - Scott ilk defa Taskmaster ile karşılaştı. Avengers'a yardım etti.

Iron Man Vol.1 #133 (1980) - Scott, sağlık durumundan endişelenen Tony Stark'ın zırhının içine küçülerek girip yardımcı olmaya çalışır.


Iron Man Vol.1 #172 (1983) - Obadiah Stane'in şirketi Stane International, Stark International'ı satın aldığında Scott, Iron Man olduğundan haberi olmadığı Tony Stark'a saygısından ötürü istifa eder. Kendi elektronik işlerine döner.

The Amazing Spider-Man Annual #24 (1990) - Scott, kazara Peter Parker'ı küçülttü. Peter küçük haliyle savaşmaya çalıştı.

Fantastic Four Vol.1 #384 (1994) - Reed Richards'ın yokluğunda Scott, Fantastic Four ekibi tarafından işe alınır. Kızı Cassie'yle beraber Fantastic Four'la birlikte yaşamaya başlar.

Heroes for Hire Vol.1 #5 (1997) - Scott, Luke Cage ve Iron Fist'in kurduğu Heroes for Hire ekibine katılır.

Alias #13 (2002) - Scott Lang, Jessica Jones ile sevgili olur.


Avengers Vol.3 #62 (2003) - Kang'ı yenmelerine yardım eden Scott, Avengers ekibine davet edilir. Scott Lang bir Avenger olur.

Alias #28 (2004) - Jessica'nın Luke Cage'den hamile olduğu öğrenilince Scott'la Jessica'nın ilişkisi sona erer.

Avengers Vol.3 #76 (2004) - Scott'ın karısı, Cassie'nin Scott'la güvende olmadığı gerekçesiyle kızının velayetini üzerine almaya çalışır. Cassie bir deli tarafından kaçırılır. Onu kurtaran, Scott'ın bir türlü anlaşamadığı yeni bir Avengers üyesi Jack of Hearts hayatını feda eder.

Avengers #500 (2004) - Jack of Hearts Avengers Malikanesine gelir, ölmemiş sanılır. Scott geçmişte sıkıntı çıkardığı için özür dilemek ister, ancak Jack of Hearts kendisini patlatarak Avengers malikanesini havaya uçurur. Scott'la birlikte. Scott ölür. (Avengers: Disassembled macerası)


Young Avengers #2 (2005) - Cassie'nin yıllar boyunca babasının yanında Pym parçacıklarına maruz kaldığı ortaya çıkar. Cassie istediği zaman büyüyüp küçülebilmektedir. Böylelikle Stature adıyla Young Avengers ekibine girer.

Avengers: The Children's Crusade #5 (2011) - Cassie ve diğer Young Avengers üyeleri, Avengers malikanesindeki patlamadan öncesine giderler. Cassie, babasını patlamadan hemen önceki anda kurtarır ve günümüze getirir. Scott, malikanede ölmek yerine yaşamına bir 7 yıl sonrasından devam etmektedir.

Avengers: The Children's Crusade #9 (2012) - Yeniden birleşmenin sevinci kısa sürer. Doctor Doom, Cassie'yi öldürür. Scott intikam yemini eder.


Defenders Vol.4 #10 (2012) - Scott, Iron Fist, Luke Cage, Doctor Strange, Red She-Hulk ve Silver Surfer'dan oluşan Defenders ekibine girer. Birlikte Death Celestials'a karşı savaşırlar.

FF Vol.2 #1 (2013) - Reed Richards, evrende zaman yolculuğuna çıkacaktır ailesiyle. 4 dakikalık yokluklarında evreni emanet edebileceği bir ekip kurmak ister. Ekibin başına Scott getirilir.

FF Vol.2 (2013-2014) - Scott, FF ekibinin üyesi olan ve Johnny Storm'un eski sevgilisi Darla Deering ile romantik bir ilişki yaşadı.


FF Vol.2 #16 (2014) - Scott, Doctor Doom'u yenerek intikamını alır. Fantastic Four'un dönmesiyle de FF ekibini bırakır.

Original Sin #1-8 (2014) - Scott, evrenin en önemli karakterlerinden birisi olan Uatu'nun ölümünü araştırmak için kurulan ekibe katılır.

Avengers World #16 (2015) - Geçmiş günahlarından en az birkaç tanesini düzeltmek isteyen Doctor Doom, Scarlet Witch'in güçlerini kullanarak Cassie'yi diriltir ve Scott'ın kapısının önüne getirir.


Ant-Man Vol.2 #1 (2015) - Cassie'nin dönüşüyle hayatını düzene sokmak isteyen Scott, Stark Industries'de güvenlik başı olarak çalışmaya başlar ama Cassie, annesi Peggy ile Miami'ye taşınınca istifa edip onların yanına gider.

Ant-Man Vol.2 #2 (2015) - Scott, Ant-Man Security Solutions isminde kendi güvenlik şirketini açar.

Ant-Man Vol.2 #3 (2015) - Scott, Taskmaster tarafından oyalanırken, Cassie, Darren Cross tarafından kaçırılır.

Ant-Man Vol.2 #4-5 (2015) - Cross, Cassie'nin kalbini kendisine aktarması için Dr. Sondheim'ı tehdit etmiştir. Cassie'nin kalbi aktarılır. Scott, Dr. Sondheim'a Cassie için yeni bir kalp takmasına zaman kazandırır. Scott küçülerek Cassie'nin vücudundaki beyaz hücrelerle savaşır ve yeni kalbi, vücudun kabul etmesini sağlar. Peggy, kızını alır. Scott, kızına sürekli bela olduğunu düşündüğü için Cassie'den uzak durmaya karar verir.


The Astonishing Ant-Man (2016) - Scott, kendi işinin başındadır. Power Broker ismindeki bir kötünün yaptığı süper kötü bulma uygulamasının kendisine gönderdiği düşmanlarla savaşmaktadır.

Scott Lang şu anda,
-> The Astonishing Ant-Man

dergisinin başrolünde yer alıyor.

Kahramanın Yolculuğu'nda bütün hikayeleri görmek için buraya tıklayın.

Yolculuğuna eşlik etmemizi istediğiniz bir karakter varsa yorumlara bırakabilirsiniz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget