Suicide Squad doğru istikamette mi?

Ana odağında villain karakterlerin yer aldığı bir film hepimizin hayali, Marvel bunu Guardians of the Galaxy ile kısmen gerçekleştirse de asıl filmimiz Suicide Squad olacak. Şu ana kadar özellikle Margot Robbie'nin Harley Quinn performansından olmak üzere genel olarak karakter seçimlerinden memnun kaldık. Joker için Jared Leto seçimine burada yorum yapamam çünkü Joker gibi bir karakteri fragmanlar ile değerlendiremeyiz, özellikle Heath Ledger'ın The Dark Knight'daki efsanevi performansından sonra bu Ledger'a hakaret olur.

Suicide Squad için kafalarda bazı soru işaretleri ve endişeler var. Birincisi, filmde suçlulardan oluşan bu ekibin toplanma sebebi ne? İkincisi, Ağustos ayında çıkacak film için 10 Nisan'da yayınlanan ile birlikte toplamda 3 adet fragman çok değil mi? Üçüncüsü, Joker tam olarak nasıl bir rolde?


Suicide Squad'ın toplanma sebebi setten gelen bir fotoğrafla, bir bilgiyle ya da yetkili ağızlardan yapılan bir açıklamayla daha netlik kazanmadı. Şu an için en olası iki ihtimal; ekip ya Joker'in peşinde ya da Enchantress'in peşinde. küçük de olsa bir Poison Ivy muhabbeti de var.


Filmden şu ana kadar tam 3 adet fragman yayınlandı. Ağustos ayında çıkacak bir film için 4 ay kala 3 fragman çıkarmak? Pek mantıklı değil. Son yayınlanan Blitz fragmanı MTV Film Ödüllerinde bütün ilgiyi Civil War'ın toplamaması içindi, 3 fragmanda toplanma sebebi dışında Batman de dahil çokça şey gösterdiler. Aslında bu fragman bolluğu olayı Batman v Superman'de de yaşanmış, ilk fragman filmin vizyon tarihinden tam 11 ay önce yayınlanmıştı. Ama aradaki fark Batman v Superman'in ilk fragmanında insanların Superman konusunda ikiye bölünmesi ve haklı olarak Ben Affleck'in Bruce Wayne olarak küçük bir tanıtımıydı. Suicide Squad ilk fragmanında ise filme ve hikayeye yönelik daha çok detay verildi, bana göre Marvel'ın Spider-Man'de yaptığı gibi Joker ve Batman de son fragmanda gösterilmeliydi. DC, filme dair arttırabileceği heyecanı şu an düşürmüş durumda. En azından son 2 fragmanda gördüğümüz komedi unsuru ve Margot Robbie'nin Harley Quinn olarak kumaşı çok iyi tutturulmuş. Eğer bir 4. fragman çıkmayacaksa eyvallah 3 fragman da yeter ama o zaman da 3 fragmanın zamanlaması yanlış olmuş olur. Warner Bros. her yerden bir açık veriyor.


Joker'in filmdeki rolü ne? Bunun cevabı hâlen belli değil, Joker'in peşinde ya Suicide Squad var, ya da Joker bir işin peşindeyken yolu ekip ve Harley Quinn'le kesişiyor. Zaten filmin başlarında Joker terapisti Harleen Quinzel ile tanışacak, terapi sırasında Harleen kendine engel olmaya çalışsa da Joker'e ister istemez aşık olup hepimizin tanıdığı Harley Quinn formuna bürünecek.


Yönetmen David Ayer'e göre filmde ne az, ne çok Batman izleyecekmişiz, tadında bırakacak ve hepimiz keyif alacakmışız. Ben umuyorum ki Civil War'daki Spider-Man gibi filme damga vuracak bir hikayeye sahip olmayıp sadece gözlerimizin pasını silsin. Soruya geri dönelim, Suicide Squad doğru istikamette mi?

Sayılır. 4 ay kala 3 fragman yayınlamak çok riskli, gündeme oturmak ve filmi akıllara getirmek için belki bir fragman daha yayınlanır. 1 ay kala da son yılların modası sayısız TV Spot paylaşımı olacaktır. Yayınlanan fragmanlarda Katana'yı toplam 4-5 saniye civarı gördük sanırım, Harley Quinn'in vücudunu göstermek yerine Katana'ya biraz yer açsalar daha iyi şeyler düşünebilirdim. Her şeye rağmen ben filmden büyük umutluyum, bu kadar villain karakteri tek bir filmde hele ana odağın onlar olmasını her zaman izleyemeyiz. Ben Affleck'in Batman v Superman'deki harika performansı da büyük kalite katacaktır.

Kısa özet: Daha çok Katana, daha az Harley Quinn, yeteri sürede Batman, mantıklı bir Joker hikayesi ve bütün Suicide Squad üyeleriyle bağ kurmamızı sağlayacak bir senaryo.

Suicide Squad 4 Ağustos 2016'da sinemalarda!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget