En Unutulmaz 12 Süper Kahraman Düğünü



Çizgi roman dünyasındaki gelmiş geçmiş en önemli düğünlerin Top #12 listesi!


12 - Fantastic Four Vol.1 Annual 3


Herhalde en istikrarlı, en stabil çiftimiz bu olduğu için onları en sona koyabiliriz. Susan Storm ve Reed Richards zaten en baştan beri birbirlerine aşıklardı. O yüzden çok da beklemediler ve 1965’de dosta düşmana göstere göstere dünya evine girdiler. Tabi bu en çok Doom ve Namor’u deli etti ama yapacakları bir şey de yoktu. İki güzel çocukları olan bu aile yıllardır sapasağlam ayakta. Gerçi arada bir Namor’un Susan’ı kapmak için ayak oyunları olsa da, bunlar bu ikisinin aşklarının yanında hiçbir şey!




11 - Tales of the Teen Titans #50


1985 yılında çıkan bu öyküde Donna Troy yani Wonder Girl, üniversitedeki profesörü olan Terry Long ile dünya evine girmişti. Hemen arka planda Teen Titans ekibindeki takım arkadaşlarının sivil olarak düğüne katıldığını görebilirsiniz.




10 - Aquaman #18


1964’de yayınlanan bu sayının kapağında da görebileceğiniz gibi Aquaman ve müstakbel eşi Mera evlilik yeminlerini ediyorlar ve karşılarındaki Atlantis memuru da onları karı-koca ilan ediyor. Tabi, düğün kambersiz olur mu? Bütün kamberler de seyirci olarak orada!




09 - The Flash #165


Flash yine günü kurtarıyor! Hem de kendisi için en önemli olan günlerden birini. 1966’da yayınlanan bu öyküde Flash, tam gelecekte eşi olacak olan kadın (Iris West) nikah memurunun sözüne ‘’Evet’’ diye cevap verecekken araya girer. Meğer Iris’in evlenmekte olduğu adam, Flash’ın yani Barry Allen’ın kılığına girmiş bir sahtekardır. Flash olaya tam zamanında müdahale eder.




08 - Lois Lane #128


Yıllar boyunca hem Kal-El hem Superman hem de Clark Kent olarak Lois Lane ile bir çok kez yakınlık kurmuş ve üzeri kapalı bir ilişki sürdürmüştür. Ama nihayet en sonunda 1972’de o büyük gün gelip çatmıştır. Ama kapakta yazan ‘’Death Waits To Kiss The Bride!’’ (Ölüm gelini öpmek için bekliyor) yazısına bakacak olursak anlaşılan o ki çiftimiz balayına çıkmayı bırak düğünü bile sağ salim tamamlayamamış…




07 - Superman The Wedding Album


Ülkemizde de basıldığı için kendi dilimizde okuma şansı bulduğumuz bu sayıda nihayettir ki karakterlerimizin ’96 yılında gerçek anlamda evlendiklerini görebiliyoruz. Tabi olaysız olur mu? Hayatta olmaz! Bu sefer de Clark’ın güçlerinin kesildiği döneme denk geliyoruz. Neyse ki efendi bir insan olduğu için herkesin sevgilisi haline gelen Clark’ı düğün gününde kimse yalnız bırakmıyor ve düğünü kimse fark etmemesine rağmen DC Comics’teki tüm kahramanların koruması altında tamamlıyoruz.
Tabi bu düğün de NEW52 serisi ile birlikte geçersiz sayılıyor… Belki de NEW52’nun en acı yanlarından biri de buydu…




06 - Wonder Woman #155



Wonder Woman, DC Comics’in ilk kadın kahramanı olarak çıkışını 1941 yılında yapmış ve o zaman bile gücün, adaletin, doğruluğun bir simgesi olmuştu. Lakin bunların hepsinin üzerinde o bir kadındı ve bununla beraber bir Amazon olarak feminist hareketin de sembollerinden biriydi. Gel gelelim buna rağmen amazon prensesimiz 1965’de Mr.Monster adındaki bu ucube ile evlendi! Artık nasıl bir büyü altına girdiyse… (Abi bu nedir yaa…)




05 - X-Men Vol.2 #30


Yıl 1994… Bu iki gencin başından öyle olaylar geçti ki, öyle badireler atlattılar ki; tam bunların bir sonu gelmeyecek derken en nihayetinde 94’te dünya evine girdiler. Cidden bayağı da uzun sürmüş ha!
Lakin evlilikleri hanımın vefatı ile son buldu. Buna rağmen Scott Summers’ın yıllar süren büyük aşkını unutması pek uzun sürmedi ve yıllardır Jean’in tırnağı bile olamayacak olan Emma Frost ile takılmakta.




04 - The Incredible Hulk #319


O radyoaktif gama testi utangaç ve sessiz bilim adamı Bruce Banner’ın hayatını sonsuza dek değiştirmişti. Peşinde ordu dağlarda kaç Allah kaç derken tam adamımızın dünya evine giremeyeceğini düşünüyorduk ki, BAM! 86’da Bruce Banner ve uzatmalı sevgilisi Betty Ross sonunda imamın karşısına çıktılar(!) Da.., ‘’Bu adamlar nereye bakıyor’’ diye sormak gerekir, anlaşılan gelinin babası nikahı basmış! (Yine!)




03 - Astonishing X-Men #51


Marvel’ın en bilindik karakterlerinden biri olan Northstar çoooook uzun zaman önce, 1992’de eşcinsel olduğunu açıklamıştı zaten. Ama buna rağmen gönlünün prensini (öhöm!) bulması uzun sürdü. Ama nihayet geçtiğimiz yıl X-Men dergisinde, herkesin desteği ile kurulan bir kır düğününde yüzüklerini parmaklarına geçirdiler.




02 - Authority Vol.1 #29


Marvel’ın modern dünyanın cinsel yönelim çeşitliliğini kabul etmesi DC Comics’e göre daha uzun sürdü. DC bu hamlesini Milenyum ile birlikte, yani 2002 yılında yaptı. Apollo ve Midnighter karakterlerini bayağı şamatalı bir düğün ile evlendirdi. Üstelik kostümleri de üzerlerinde..! (Ne alakaysa artık…)




01 - Amazing Spider-Man Annual #21

Bu çocuğun başına gelenler de pişmiş tavuğun başına gelmedi. Ne zaman tam ‘’Hah, sonunda azıcık huzur bulabilecek şu oğlan!’’ desek, adamın dünyası allak bullak oldu. (Şom ağızlı mıyız nedir?) Aşk konusunda da yine acılı bir geçmişi olan Spidey nihayet o güzel günlerden birinde, bir ‘87 baharında uzatmalı aşkı komşu kızı Mary Jane ile dünya evine girdi. Tabi kahramanımızın şöhretine yaraşır olarak gördüğünüz gibi düğünün iki farklı pozu mevcut!


Yine bu düğünümüz de Mephisto’nun işe karıştığı One More Day (Ülkemizde basıldı) adlı öykü sonrasında bozuldu. Peter hayatının en zor seçimlerinden birini yapması gerekince ‘’Gerçek aşkım M.J. ise onu her zaman bulurum’’ diyerek kendini ikinci plana koydu ve yine kahramanlığını konuşturdu. Lakin o gün bu gündür bir daha çiftimiz bir olamadı. 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget