Yılbaşında İzlenebilecek 5 Batman Filmi


En baştan uyaralım, bu bir en iyi listesi kesinlikle değil. Bu listeyi oluştururken göz önünde bulundurduğumuz iki kıstas vardı, ilki atmosfer ikincisi de günün anlam ve önemine karşılık gelecek ‘’yeni bir başlangıç’’temasıydı ama itiraf ediyoruz atmosfer daha bir önem arz ediyordu. Yeni seneyi evinde karşılayacak olanlar için hazırladığımız bu listedeki filmleri izlerken umarız ki eğlenirsiniz, herkese mutlu seneler ve mutlu yeni başlangıçlar.


5-The Dark Knight Returns Part I-II



Açıkçası filmleri ayrı ayrı vermeye gönlümüz razı olmadı, eğer bu seri izlenecekse mutlaka bir arada izlenilmeli diye düşündük. Frank Miller’in ünlü The Dark Knight Returns hikayesinden uyarlanan bu yapım hem atmosferi hem de yeni başlangıç temasını gayet iyi barındırdığından yılbaşında izleme tercihlerinizden birisi olabilir elbette.


4-The Dark Knight Rises



Bu film belli bir dönemin sonu olabilir, ancak filmin sonu itibariyle de bir yeni başlangıç. Ayrıca yüzeysel bakarsak –hikaye işleniş tarzı- yine The Dark Knight örgüsüyle karşılaşıyoruz. Tabii filmi birçok açıdan tartışabiliriz ancak burası kabul edersiniz ki yeri değil. En iyisi, karlar içindeki Gotham’da Bruce Wayne’nin son savaşı izlemedikten sonra bunun tartışmasına girmek.


3-Batman & Robin



En baştaki uyarıyı bu film için koyduğumuzu söyleyelim. Çünkü kendisi hem Batman markasının içinde hem de genel olarak en kötü film olarak ilan edileli çok oldu. Ancak yine de bu filmin yine her iki kıstastan dolayı tam da bugün izlenebilecek bir Batman filmi olduğuna karar verdik, tabii şunu da ekleyelim, bu film Batman’den belki istediğinizi vermiyor olabilir fakat izleyeni eğlendirdiği muhakkak. Ayrıca bu filmi listeye koymasaydık, muhtemelen bu kısmın boşluğunu Batman: Year One animasyonu dolduracaktı, bilin istedik.


2-Batman & Mr. Freeze: Subzero



Bu animasyon, şimdiye kadarki hiçbir Batman animasyonunun ulaşmayı başaramadığı bir noktada. Hele ki son zamanın modası olan hikayeden direkt çevrim animasyonların içinde bu animasyon, diğer Batman animasyonları içinde çok kolay sıyrılıyor, çünkü anlatacağını daha orijinal anlatıyor. Ayrıca klasik süper kahraman filmleri klişelerine bulaşmayıp iyi adam-kötü adam konusuna getirdiği farklı bakış nedeniyle, sadece yılbaşında değil, her zaman önereceğimiz filmlerden birisidir dememiz oldukça mümkün.


1-Batman Returns

Tabii bu film de markanın şimdiye kadarki en iyi filmlerinden oldu. Tim Burton’un ikinci ve son defa yönettiği bir Batman filmi olarak Batman Returns, bir devam filmi olarak aslında kendisinden önceki filmden bile daha güzel olmuş diyebiliriz. Sinemada –veya televizyonda- görmüş olduğunuz tüm Catwoman’ların içinden de en iyisi zannediyoruz ki bu filmde. Tabii atmosfer ise listenin bir numarasına oturmasının esas sebebi. Çok uzun söze gerek yok, yeni yıla girerken şimdi olmasa bile, daha sonraki yılbaşlarında mutlaka listenizde olması gereken bir film.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget