Nasıl bir Batgirl filmi geliyor?

Yıllardır ortamlarda "BEYAZ PERDEYE BATFAMILY'İ UYARLAYIN!" diye bağıranlar istediğine kavuşmuş gibi görünüyor. Batman solo filmin yanında, birkaç hafta önce Nightwing solo filmi de duyurulmuştu. Şimdi de aileye bir isim daha katılacak; Batgirl!

Warner Bros., DC Genişletilmiş Sinematik Evreninin her yanına Batman külliyatını serpiştirmeye, Batman'i ıslak havlu gibi sıkıp suyunu akıtmaya devam ederken son durağımız Batgirl filmi oldu. Hatta yönetmenlik için en son Age of Ultron'da ağzımızda acı bir tat bırakan ama daha önce Wonder Woman'a senaryo yazan ve Black Widow filmi için sınırları zorlayıp benim kendisini uygun bir seçim olarak gördüğüm, ilk duyurulduğunda çok da eleştiri getirilmeyen, okey karşılanan Joss Wheadon var.

Joss Wheadon hakkında çok konuşmaya gerek yok, onu sonra aramızda hallederiz. Batgirl'ün birçok versiyonu var, DCEU'da hangisi kullanılacak? Oracle bekleyenler, o biraz zor. Belki film sonunda bir şeyler olur da malum olaya kayarız, bilemem. Batgirl of Burnside ihtimaller dahilinde. Genç, yolun başında ama birilerine tekme tokat dalmaktan da çekinmeyen bir Barbara Gordon. Eğer Whedon karakteri sıfırdan yükseltmek isterse bu yolu seçebilir. Bir diğeri de, New 52 dönemi. Yazar Gail Simone'ı  bu seriye girişirken Barbara'nın Joker olayı ve Oracle geçmişini geride bıraktırıp, tekrar pelerine döndürdüğü çok tatlı bir dönem.


DCEU için New 52 Barbara'sı sanki bir adım daha önde. Çünkü Batman 20 yıldır Gotham'ın altından girmiş üstünden çıkmış falan Bruce Wayne bu yaştayken hem Nightwing hem de Batgirl yolun daha çok çok başında olsa Batfamily hissini alabileceğimi düşünmüyorum. O yüzden aynı Batman'de de yapıldığı gibi, Barbara Gordon hâli hazırda Batgirl olsa, süper güçleri olmadığından orijin hikayesi flashback sahneleriyle anlatılsa çok da güzel olurmuş gibi duruyor.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget