Marvel'ın Çıkarabileceği 7 Animasyon Film

Kabul etmek gerekir ki, Marvel'ın çizgi roman filmleri dünyasında ele geçirdiği ve uzunca bir süredir unvanını koruduğu bir birincilik var. DC Comics ise bu konuda bir şeyler yapmaya birkaç senedir çabalıyor. Ne kadar başarılı olduğu sizin takdiriniz. Animasyon dünyasında ise bu durumun tam tersini görüyoruz. DC Comics oldukça güzel animasyon filmleri çıkararak yüzümüzü güldürüyor. Belki son Killing Joke ile canımızı biraz sıkmış olabilir, ancak animasyon filmlerinin tadını en çok DC Comics ile alıyoruz fikrimce. Ve ben, kendi adıma, Marvel'ın da bu konuda şahane işler çıkarmasını isterim. Yapabileceklerini de bilirim, çünkü küçüklüğümü onlarla geçirdiğim güzel çizgi dizilerine sahipti bu şirket. Çoğumuz X-Men ve Spider-Man çizgi dizileriyle büyüdük, değil mi?


İşte bu yazımızda da, eğer bizi okuyorlarsa(!), Marvel Animation'a çıkarabilecekleri birkaç tane animasyon film konusu önereceğiz. En azından biz bunların, bunlar olmasa bile bir şeylerin, çıkmasını umut ediyoruz. Eminim sizin de vardır birkaç fikriniz. Ama izin verin, önce biz sıralayalım.


7. Civil War



Evet, filmi çıktı. Ancak ne kadar güzel bir uyarlama olduğu tartışılabilecek bir şekilde çıktı. Aslına bakarsanız Civil War'ı Civil War yapan asıl ayrışma, filmde tam olarak düzgün bir şekilde ifade edilemedi. Ben de sizlere bunun için bir fırsat daha öneriyorum. Sadece ana hatlarıyla değil, yan öyküleriyle de beraber bir Civil War izleme düşüncesi benim kanımı kaynatacak türden bir fikir. Kaptan'ın ne kadar haklı olduğunu görmek için de birebir. (Şşş, Hail Hydra!)

6. Silver Surfer


Uzayın bu melankolik kahramanının seveni çok fazla olmasa gerek. Ancak böyle bir gezginin neler yaşadığını ve başardığını bilseniz eminim ona hayran kalırdınız. Aslında Silver Surfer, çizgi dizi haline getirildiğinde, Marvel'ın kozmik tarafının oldukça kolay bir şekilde aktarılabileceği bir ortam yaratmış oluyor kendine. Özellikle Annihilation hikayesinin Silver Surfer üzerinden anlatılmasını çok ama çok fazla isterdim. Bu yüzden bir nebze daha değerli bu karakter.

5. Age of Apocalypse



Hazır Legion ilk sezonunu tamamlamışken ve hali hazırda bir tane Apocalypse filmi görmüşken çok da iyi olmaz mıydı bu hikayenin animasyon film olarak önümüze koyulması. Belki hatırlayanlar vardır, X-Men tarihinin çok değerli bir olayı olan Age of Apocalypse daha önce de tam olarak olmasa bile X-Men: The Animated Series içinde değişik ama benzer bir biçimde işlenmişti. Ben yeniden ve tam haliyle görmeyi bekliyorum hala.

4. Inhumans



Sinema ya da animasyon, haklarında herhangi bir yerden herhangi bir şekilde bir proje beklediğim tek ekip Inhumans. Çok güzel bir şekilde işlenebilecek konulara sahip olmaları, Silent War gibi, ve insan ırkıyla olan ilişkileri sebebiyle kesinlikle bir çizgi dizi serisini hak ediyorlar. Eh, yakın bir gelecekte televizyon dünyasında onları görecek olmamız da cabası tabii.

3. House of M



Avengers ve X-Men dünyasının birlikte işlenen benim için en güzel olaylarından biri House of M'dir. Öyle ki sadece kendisi değil, sonuçlarının yol açtığı olaylar bile kendi başlarına ayrı güzelliktedirler. Hatta bunun devamı olarak Mesih Kompleksi, Mesih Savaşı ve daha nicesi de gelebilir. Okumaktan hiç bıkmayacağım bir hikaye olmasının yanı sıra, belirli aralıklarla izlemekten de bıkmayacağım bir animasyon filmi haline getirilmesini gönülden istiyorum.

2. The Vision and the Scarlet Witch



Pek kimsenin aklına gelmeyecek, gelince de insanı çok heyecanlandırmayacak bir seçenek olabilir bu, kabul ediyorum. Ancak benim için Marvel'ın en ilginç trajedilerine sahip hikayesini öneriyorum sizlere burada. Çünkü sadece bu iki karakteri değil, neredeyse tüm evreni ilgilendiren sonuçlara yol açan olayların yaşandığı bir ilişkiden bahsediyoruz. Mini bir çizgi dizi tadında işlenebilecek oldukça güçlü bir hikaye olduğu kanısındayım ben.

1. Thanos


Thanos, oldukça güçlü bir arka plan hikayesine sahip muazzam derecede güzel hikayelerle karşımıza çıkmış bir karakter. Aslında kendisi şu zamana kadar birçok çizgi dizi serisinde kendine yer bulmuş durumda. 2015 yapımı çizgi dizi Guardians of the Galaxy bunlardan bize en yakın olanı olsa da kendisine özel bir animasyon filminin olmaması için ortada hiçbir sebep yok bence. Deli Titan'ın kendi origin hikayesiyle bile izlemeye değer çok güzel bir iş ortaya çıkarılabilir.

Daha nice olay ve karakter animasyon filmi ya da çizgi dizi olarak karşımıza çıkabilir elbet. Benim için tüketilecek ne kadar çok içerik varsa o kadar iyidir. Bu yüzden gelebilecek her şeye açığım. Sizin de varsa bu tür "Çıksa da izlesek." konulu fantezileriniz, paylaşmaktan çekinmeyin.


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget