İnceleme: Captain America Steve Rogers #11


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 15.02.2017
İçerdiği Sayı: Captain America Steve Rogers #11
Hikaye: -
Yazar: Nick Spencer
Çizer: Jesus Saiz
Yayıncı: Marvel [/update]
Steve Rogers'ın Red Skull'ı devirme yolundaki uğraşları devam ediyor. Geçtiğimiz sayıda Maria'yı elinden kaçıran Kaptan'ın artık yardıma ihtiyacı var gibi. SHIELD'ın başına geçme teklifi belki de planlarını sonuçlandırması için eline geçen en iyi fırsat olabilir. Abraham Erskine ile ilgili görevinin gerçek detayları ise iç burkacak türden.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayı, Steve Rogers'ın geçmişinde, katılacağı süper asker programına hazırlandığı sırada başlıyor. Steve bu zamanları hatırlayıp, bu anıları üzerinden bir şeyler anlatıyor. Jack Flag'in cenazesinde Steve'in Peter Quill ile konuşmasına geçiyoruz. Anlaşılan Steve, Maria tarafından kaçırılan planlarla ve Carol'ın bu konudaki yaptıklarıyla ilgili Peter'ın düşüncelerini öğrenme peşinde. Görüyoruz ki Carol, bahsi geçen projeyi çoktan hayata geçirmek için harekete geçmiş durumda. Steve'in geçmişinde Doktor Abraham'ı öldüreceği sırada dostu Helmut'un gelip doktoru öldürerek ona yardım ettiğini gördükten sonra, günümüzde Steve'in kime karşı konuşma yaptığını anlıyoruz. Bu sırada Steve'in Hydra ajanlığını ele veren bir videonun da ortaya çıkışını görüyoruz.[/error]

Görüş

Bu serinin daha ilk sayısında Kaptan'ın "Hail Hydra." diyerek okuyucu kitlelerini nasıl şaşırttığına hepimiz şahit olduk ve hatta biz de şaşırdık. Çoğunluk bunun kötü bir adım olduğuna ve serinin tamamen kötü olacağına benim gibi emindi. Ve şimdi, bu serinin son sayısında yine okuyucu kitlesini şaşırtacak bir hamle daha çıktı karşımıza; Steve ve Helmut'un sarılması. Bu sonuca yine biz de şaşırdık desek biraz yalan olur. İşte tüm serinin çok güzel yaptığı ilk şeylerden biri buydu.


Seriyi, baş kahramanı(?) Steve Rogers açısından okumaya başladığınızda, her hareketi ile birlikte daha da soğumayı ve seriye garip bir antipati beslemeye başlayacağınızı düşünüyorsunuz. En azından ben böyle düşünüyordum. Belki de en başında, bu serinin böyle ilerleyecek olmasına en çok kızan ve tepki gösteren bendim. Ancak seri devam ettikçe ve ben de okumaya devam ettikçe, Nick Spencer, sağolsun, bu görüşüm öyle bir şekilde değişti ki, serinin bir okuyucu üzerinde yapabileceği en güzel etkinin böyle bir şey olabileceğini düşünmeye başladım.

Nick Spencer'ın elinde patlayabilecek tek şey sadece bu hareketi de değildi. Anlatım açısından izlediği yoldan bahsediyorum. Ana öyküde olaylarımız ilerlerken, bir yandan da Steve'in geçmişini okuyoruz. Haliyle bu, birbirlerinin içine geçmiş bir şekilde aktarılıyor bize. Ve bu aktarımın çok tadında yapıldığı görüşündeyim ben. Steve'in geçmişini bırakıp birden günümüze geldiğimizde, olaylar ya bu geçiş sayesinde bağlanıyor ya da bu geçişi hissettirmeyecek bir olay ile size tatsızlık yaşatmadan okutmaya devam ediyor. Siz ne dersiniz?

Biraz da öykünün içine girelim hadi. Steve'in geçmişine baktığımızda hepimiz bir yerde, o tetiği çekeceğinden, çekmiş olduğundan emindik sanırım. Ben şahsen bu olayın, süper asker olduktan sonra gerçekleşeceğini düşünüyordum. Ancak bu, Arnim Zola'nın hikayeye katılımı açısından iyi oldu. Aslında bir yandan da, süper asker olmayan bir Steve'in içinde iyilik görmek adına iyi oldu. Helmut ile dostluklarının ne boyutlara ulaştığını göstermesi açısından da başka bir yoldu tabii. Günümüzde ise Helmut bunlardan haberdar değil, anlıyoruz ki kendisi başka bir beyin yıkama kurbanı. Ancak Steve'in konuşması içinde bir yerlerde böyle bir gerçek olduğunu ona hissettirmişe benziyor. Her ne kadar Buckyseverleri kızdıracak olsa da hikayenin bu tür duygusallıklarına bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.


Önümüzde bir Secret Empire olayı var. Sayının sonunda Steve'in kasetinin çıkması sonucunda akıllarda, acaba bu kasetin yayınlanması bu olayın başlamasına sebep olabilir mi soruları dolaşmakta. Secret Empire'ın da Nick Spencer elinden çıkacağını bildiğimiz için oldukça olası duruyor. Öte yandan Kobik mevzusu ve Avril'ın bu konudaki görüsü de bir başka yola doğru devam ediyor. Steve'in Selvig ile beraber bir planı olduğunu biliyoruz ve Doktor Selvig'in, Kobik'i tanıyan kişi olması da, Kobik'i bu planların merkezi mi yapıyor diye düşündürtmüyor değil. Yani gelecek yeni sayıyı iple çekmemiz için elimizde birçok neden var.


Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget