Daredevil'ın Cevapsız Bıraktığı Sorular

Netflix dizisi eksikliği çektiğimiz ve bir an önce Iron Fist'in yayınlanmasını beklediğimiz bu günlerde bir yandan da The Defenders set fotoğraflarını takip ediyor ve Daredevil üçüncü sezonunda neler olacağı hakkında bilgiler bekliyoruz.

Daredevil ilk iki sezonuyla bildiğiniz gönlümüzün efendisi oldu. Hem de öyle böyle değil. Ama bu iki sezonda da cevabı olmayan sorular bırakıp gitti. Öyleleri var ki dizide sadece bir kez bahsedildi veya görüldü, daha da konusu açılmadı. Bu merak bizi kavuruyor neredeyse çünkü üçüncü sezon 2018'den önce gelmeyecek, gelse de sene sonlarına doğru olacak. Önümüzde bir de The Defenders var acaba sorular orada yanıtlanır mı? Öyle olursa The Defenders arka plana düşmez mi?

Matt Murdock'ın sezon finalinde Daredevil olduğunu Karen Page'e açıklamasıyla üçüncü sezon Born Again hikayesine doğru gidiyor. Yeni sezondan önce kafamızdaki soruları bildiklerimizle yanıtlamaya çalıştık! İyi okumalar.


1- Stone ne zaman ortaya çıkacak?


Daredevil'ın ilk sezonunda Stick'in yer aldığı bir sahnede The Chaste'in lideri Stone'u görmüştük ve o gün bugündür daha da göremedik. Kısaca bahsedeyim: Stone, çizgi romanlarda Stick'in öğrencilerinden biri ve dövüş sanatlarında usta. The Hand'e karşı savaşıyor. Daredevil'a düşman değil, hatta tam olarak dost olmasalar bile beraber çalışıyorlar. Yine de Spider-Man'in düşmanlarından biri.

The Chaste, The Hand'e karşı savaşan bir tarikat. Son olarak Elektra'yı ele geçirmişlerdi. The Defenders'da Elektra'yı göreceğimiz için ve The Hand ile büyük bir savaş olası olduğundan The Chaste'in de yer alma ihtimali var ama sezon sadece 8 bölüm olduğu için The Chaste ve Stone, Daredevil üçüncü sezonuna saklanabilir.

Yukarı görseldeki abiyi ölümüne merak etmiyor değiliz.

2- Stick'in bahsettiği savaş ne zaman gerçekleşecek?


''Daha hazır değilsiniz.'', ''Yumuşaksınız.'', ''Evlat'', ve ''Savaş.'' Stick'in en çok dillendirdiği şeyler. Bildiğiniz gibi Stick, The Chaste üyesi ve bu savaş The Hand'e karşı gerçekleşecek. En azından biz böyle biliyoruz. Peki ne zaman ya bu savaş? The Defenders'da olabilir mi? Tanıtım fragmanında The Defenders logosunun arkasındaki el işareti (yani The Hand) ve Stick'in ''Dördünüz New York'u kurtarabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Kendinizi bile kurtaramazsınız.'' sözleri büyük bir savaşı işaret ediyor.

The Defenders sırasında olmazsa Daredevil yeni sezonunda olabilir mi? Defenders ekibinin Alexandria karakterine karşı toplanıp, The Hand'e karşı toplanmaması aynı Avengers'ın bir ipucu üzerine gidilen Hydra üssüne saldırıda toplanıp Winter Soldier ve Dark World filmleri sırasında toplanmaması gibi olmaz mı?

3- Black Sky nedir?


The Hand'in ele geçirmek için uzun süredir uğraştığı bir silah. İki sezondur konusu geçiyor, son sezonda Elektra'nın Black Sky olduğunu öğrendik ama bu silahın işlevini tam olarak bilmiyoruz. Sorunun içine soru: İlk sezondaki Black Sky küçük bir çocukken, bu sezonda nasıl Elektra oldu? Yani birden çok Black Sky var. Ama nasıl belirleniyor? Güçleri, olayı ne? Bunlar gizli tutulan şeyler. Şimdilik. The Defenders'da Elektra olduğu için bunun cevabını alacağız.

4- Frank Castle'ın üstünde ''MICRO'' yazan CD'si ne iş?


Frank Castle'ın son sahnesinde üzerine ''MICRO'' yazılı bir CD'yi alıp Punisherlığa koyulduğunu görmüştük. Çizgi romanlarda Micro, Punisher'a silah ve donanım sağlayan bir arkadaş. Adı da David Linus Lieberman. Frank'in bu kişinin peşine düşmesi kendi dizisinin hikayesi olabilir. Ayrıca çizgi romanlarda Micro dosttan düşmanlığa geçiş yapmış biri.

Ya da hiç David Linus ile alakalı da olmayabilir, bilemeyiz.

5- Nelson & Murdock cidden sona mı erdi?


Çizgi romanlarda Matt Murdock ve Foggy Nelson onlarca kez ortaklıklarını bitirmişlerdir, bazı noktalarda arkadaşlıklarını bile bitirmişlerdir ama işler yoluna koyulmuştur. İkinci sezonun sonunda Foggy yeni bir şirketle şirket ortağı olarak imza atıp anlaşmıştı. Matt ise Daredevil olarak daha fazla zaman harcayacak gibi. Ama Matt ve Foggy'nin ofisteki son sohbeti ''belki bir gün eski günlere döneriz'' mesajı vermiyor değil. İkilinin ilişkisinin nasıl gelişeceğini The Defenders'da göreceğiz.

6- İkinci sezonda Daredevil ve Elektra'nın gördüğü devasa delik ne anlama geliyor?


Benim cevabını en çok merak ettiğim sorulardan biri. Bu devasa delikle The Hand'in amacı ne? New York'un etrafına yeraltı tünelleri içinse o delik baya abartı olmuş, söylemem lazım. Matt'in attığı taş uzun süre dibe vurmamıştı. Black Sky ile bağlantılı olabilir mi? Neden olmasın? He kaldı ki, üşenmemişsin o deliği o kadar kazmışsın. Bu mu koruman? 5 kişiyle mi?

The Hand'in adamlarının gelmesinden sonra bu delik meselesinden bir daha hiç bahsedilmedi. Cidden hikayede büyük bir boşluk yaratıyor (kelime oyunu yapmıyorum). Bağlantısı neredeyse yok, teorisi az. Hayırlısı...

7- Wilson Fisk, Matt Murdock'ın Daredevil olduğunu öğrendi mi?


Öğrendi değil de, Matt Murdock bunu kendi ele vermiş olabilir. Hatırlarsanız ikinci sezonda Matt hapishanede Fisk'e bir ziyarette bulunmuştu ve baya ağzımız açık izlemiştik o sahneleri. Matt konuşma ilerledikçe Fisk'in üzerine gidip Vanessa konusunu açınca hararetli anlar yaşanmıştı. Daha sonra Fisk hücresinde plastik bardağından şarabını içip, bifteğini yerken Matt'in dudağını patlattığı/açtığı yarayı farketti ve Matt Murdock'ın dosyalarını istetti.

Bir yumrukla Daredevil olduğunu ortaya çıkarması pek olur değil gibi. Eğer tahmin ettiğim gibi üçüncü sezonda Born Again hikayesi işlenecekse -mükemmel bir Daredevil hikayesidir mutlaka okumalısınız- Fisk, Daredevil'ın kimliğini kendi açığa çıkarmayacaktır. Şimdilik bekliyoruz.

8- Karen Page'in geçmişindeki olaylar ne?


Bu soruyu ilk olarak Karen, Fisk'in yardımcısı Wesley'i öldürdüğünde sormuştuk. O sahnede Karen; ''Gerçekten ilk kez mi birine silah doğrulttuğumu sanıyorsun?'' demişti. Sezonun devamında Ben Urich de bir ara Karen'a geçmişinden haberdar olduğunu, bunu sorun etmediğini söylemişti.

İkinci sezonun sonunda ise Karen masasında Ben Urich tarafından hazırlanan bir gazete küpürünü görmüş, Ellison ise ''Ben bunu sorun etmedi, ben de etmiyorum.'' demişti. O gazete abisini de içeren bir kaza hakkındaydı. Karen bunun neresinde onu bilmiyoruz. Ama bence Frank Castle ile bir bağ kurması bu yüzden olabilir. Abisi suçlu muydu? Hasta mıydı? Ya da Frank gibi asker miydi? Cevabı yok.

Karen Page'i bu sene The Defenders'ın dışında The Punisher'da da göreceğiz. Belki cevabı orada öğreniriz.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget