Powerless S01E02: Bol Süperkahramanlı Göndermeler


Powerless geçen hafta bizi gönderme havuzuna daldırıp öyle mutlu etmişti ki kendimizi o güzel jeneriğini izlemekten alıkoyamaz hale gelmiştik. Dün itibariyle ikinci bölümünün yayınlanmasıyla da hemen ekran başına geçip gönderme kovalamak için hazır bulunduk. İlk bölümdeki kadar çok olmasa da bu bölümde de çok fazla gönderme mevcut. Özellikle karakterlerin oynadığı "Fantasy Superhero League" oyunu sayesinde birçok karakterin adını duyma fırsatı duyduk.

Muto: Aslında bu bir gönderme olarak yazılmamıştır büyük ihtimalle fakat benim aklıma geldiği için sizinle paylaşmak istedim. Mu-To olarak dizi de Murder Town'ın kısaltılmasından bahsedilmişti dizi de. Buradaki güzellikte çizgi romanlarda Superman'in Muto adında bir düşmanı olması. Kendisi 30. yüzyıldan gelmiş, sarı tenli, koca kafalı bir mutant.


Superman ve Lois Lane: Kendilerinin adlarını "Fantasy Superhero League" oyununda duyma fırsatı bulduk ve oyunca Superman'in bazı haftalar sadece Lois'i kurtardığı söyleniyordu. Yani Earth-P'de bu ilişki bilinen bir gerçek.

Flash: Teddy geçen seneki Superman seçiminin başarısızlığının ardından oyunda Flash'ı seçti. Ama Flash seçimi de onun için pek pozitif sonuçlar çıkarmayacak.


Prince Evillo: Şirketin İnsan Kaynakları Başkanı Samuel'in Emily'ye dört kez izlettiği altı saatilik zorbalık karşıtı videoda en başta Prince Evillo'yu görme fırsatı bulduk. İlginç bir tesadüf oldu, Evillo da Muto gibi bir 30. yüzyıl karakteri. Kendisi çizgi romanlarda Tartarus adındaki karanlık bir gezegenin prensi. Dizideyse bir şekilde günümüzde...


Batman ve Crimson Fox: İki karakterin de ismini önceki bölümde de duymuştuk, bu bölümdeyse Emily'nin oyun için ikisi arasında bir seçim yapması gerekti ve Crimson Fox'u seçti.

Brightest Days: Emily seçimini yaparken "Brightest Days directed by Emily" yazısını görmüş olabilirsiniz. Bu yazı tahminimce ya Emily'nin kullanıcı adı, ya da karakterlerin oynadığı ligin adı. Hangisi olursa olsun DC'nin 25 sayı süren ve yan dergileri de olan "Brightest Day" hikayesini akıllara getiriyor. Ayrıca Green Lantern yemininde de "In the brightest day" cümlesinin geçtiğini biliyoruz.


Professor Zoom: Mühendis karakterler enkaz altında kalmayı önleyen şemsiye çalışmalarını anlatırken Teddy Flash'ın en büyük düşmanlarından Prof. Zoom'u bir binaya fırlattığından ve binanın yıkıntılarının şemsiye tarafından önlendiğinden bahsetti.


Sinestro ve Phantom Zone: Fantasy League'de Sinestro'nun Flash'ı Phantom Zone'a hapsettiğini duyduk (geçmiş olsun Teddy). Phantom Zone zaman ve mekanın yani gerçekliğin dışında bir alan. Daha önce de çizgi romanlarda General Zod gibi karakterlerin oraya hapsedildiği olmuştu. Hatta Injustice çizgi romanını okuduysanız Superman'in Teen Titans ekibini oraya hapsettiğini hatırlarsınız.


Göndermelerimiz bu hafta ilk bölüme nazaran daha az fakat daha çok bilindik karakterler üstüne. Fakat biz küçük ve ayrıntıda saklı göndermelere de bayıldığımız için onların eksikliğini hissetmedik değil. Umarım sonraki bölümlerde bol bol görürüz o tarz göndermeleri de. Gelecek bölüm görüşmek üzere, çizgi romanla kalın.







Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget