Mark Millar'dan Yeni Kick-Ass Serisi Geliyor!

Mark Millar ve John Romita Jr.'ın Kick Ass serileri birçok okuru kendine bağlamıştı. Kick-Ass, Kick-Ass 2 ve Hit Girl serilerinden oluşan üçlemenin ilk iki kitabı filme uyarlandı bile. Süper kahraman olmak isteyen Dave Lizewski'nin başından geçenleri anlatan serinin en önemli başrollerinden birisi de şüphesiz Hit-Girl'ün kendisiydi.

Şimdi, ikili yeni bir seriye başıyorlar. Serinin adı Kick-Ass: The New Girl olacak. Sadece bu kadar değil, Mark Millar, Rafael Albuquerque ile birlikte aylık olarak çıkacak yeni bir Hit-Girl serisi de yazacak. Ancak diğer serilerden farklı olarak bu sefer Kick-Ass'in başrolü Dave olmayacak. Yeni, siyahi bir kız baş karakterimiz olacak.


Millar konu hakkında şunları söyledi:
Çizgi romanlar sadece beyaz ve 30 yaşlarındaki erkek karakterlerden ibaret değil; o kesim için zaten yeterince kendilerine hitap eden çizgi roman var. 30 yaşlarındaki sarışın beyaz erkeklerin, bir çizgi roman aldıklarında ya da film izlediklerinde "temsil edilmeme" hissi yaşadıklarını sanmıyorum. Yaşlı, genç ya da kadın bir afro amerikalı karakter, bir yazar olarak bana daha ilginç geliyor çünkü bu karakter seksen yıllık süper kahraman kültüründe denenmemiş şeyler yapma imkanı verecek kadar eşsiz. Bu kadın, kesinlikle Kick-Ass'de farklı bir soluk olacak.
Verilen bilgilere göre bu seri, öncekilerden farklı bir şehirde geçecek ve bambaşka bir karakter kadrosuna sahip olacak. Karakterin değişmesine ise Millar şöyle demiş:
Kick-Ass, James Bond ya da Doctor Who gibi yeni bir yüz aldığında daha da heyecanlı bir şey haline gelecek. Her dört kitapta falan karakterin yeni bir yüzü olmasını istiyorum. Bazen bu durum tek bir kitaplık da olabilir, tek bir sayılık da.
Seride yine önceki kitapların çizeri John Romita Jr. ile çalışacak olan Millar, şunları ekledi:
Gerçekten Kick-Ass'i özledim. Oldukça komik bir kitap çünkü baş karakterin hiçbir süper gücü, aletleri, yeteneği yok, üstelik işi beceremiyor da. Ama yine de patlama yapabiliyor. Geçtiğimiz beş yılda iki filmimiz, oyun anlaşmalarımız oldu. Son serinin üzerinden üç yıl geçti ve John'la birlikte yarattığımız konsepti özledik. Onca uzay dramaları, fantastik kurgular ve yüksek bütçeli süper kahramanlardan sonra yeniden ayakları yere basan bir karakteri yazmak güzel bir şey.


İkili, Kick-Ass: The New Girl serisi üzerinde çalışacaklar. Ancak ayrıca bir de Hit-Girl serisi çıkacak. Ocak'ta başlayacak bu seriyi de Mark Millar yazacak ancak çizeri, Rafael Albuquerque olacak. Albuquerque, serinin sabit çizeri olacakken, Millar ilk hikayeyi yazdıktan sonra seriyi, Wolverine ve Deadpool'un sağlam hikayelerini yazmış olan Daniel Way geçecek. Serilerin yayıncısı ise muhtemelen Marvel'ın, yaratıcı sahipli serileri yayınladığı ICON alt markası olacak.

Siz siyahi Kick-Ass ve yeni dergiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Kick-Ass evrenini özlediniz mi?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget