Civil War'ın Efekt Sanatçıları, "O Sahneyi" Nasıl Görselleştirdiklerini Anlattı!


Başlamadan önce belirtmekte gerek var, bu yazı spoiler içerir. filmi izlememişseniz, izledikten sonra geliniz.


Beğendiniz mi beğenmediniz mi bilmiyoruz ancak filmin başında Tony'nin MIT'de yaptığı konuşma sırasında bir hologram görüntü izliyorduk. Görüntüde Tony, gencecik bir şekilde, ailesini son yolculuklarına uğurluyordu. Daha önce Ant-Man filminde Michael Douglas'ı gençleştiren Lola VFX firması, genç Tony Stark'ı nasıl yaptıklarını Hollywood Reporter'a anlatmış.
 Civil War'daki o sahne için, çalışmalara daha Downey çekimlere başladığı sırada koyulduk. Aktörü tamamen çıkarıp dijital bir görüntü koymak yerine, yeni bir yöntem denedik, böylece aktörün performansını ve hareketlerini de kaybetmeyecektik. Sahne çekimi bittikten sonra Tony Stark'ın çekilen görüntülerini dijital işleme soktuk. 
Oldukça Photoshop kullanımına benzer bir işlemdi aslında. Kullanılan araçların çoğu Photoshop'taki araçlara benziyor. Ancak Photoshop'tan farklı olarak, saniyede 24 tane kareye yapmamız gerekiyordu bunu. Toplamda yaklaşık 4000 kare vardı. Vücudun her yanında da uygulanması gereken farklı şeyler vardı. Örneğin, yaşlandıkça yüzümüzdeki bazı noktalar çökmeye başlar. Bunları yeniden "kaldırmamız" gerekti. Işığı alış şekilleri değiştirildi. Yanaklarına daha genç bir görünüm sunsun diye kan rengi verildi hafif bir şekilde.  
Bir karakteri 25-30 yıl gençleştirmek zaten zorlu bir işlem, bunun yanı sıra Robert Downey Jr. gibi uzun kariyerli bir oyuncu da işin içindeyse durum daha da zorlaşıyor. Çünkü insanlar onun gençliğini biliyor ve o gençliği görmek istiyor. Bu yüzden Robert'ın 20li yaşlarında çektiği Less Than Zero filmini defalarca izleyip analiz ettik. Oradaki görüntüsünü vermeye çalıştık. 
Başka bir zorlayıcılık ise, Tony Stark'ın sahne boyunca sürekli hareket etmesi, insanlarla ve nesnelerle sürekli iletişime geçmesi ve kameraya çok yakın durması gibi şeylerdi. Her seferinde yüzünü yakalamak daha da zorlayıcı oluyordu.

Şöyle düşünebiliriz, elinizde 4000 tane fotoğraf olduğunu düşünün, her fotoğrafa aynı efekti, birebir şekilde uygulamanız gerektiğini, fotoğrafların da farklı farklı açılardan çekilmiş olduğunu düşünün. Zor bir iş olsa gerek. Siz o hologram sahnesini nasıl bulmuştunuz? Dahası, Civil War'ın efektlerini nasıl buldunuz?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget