Pazar Kahvesi #12

Pazar Kahvesi 4-10 Nisan

DC eski ruhunu yakalamak için çıkarttığı yeni seriler, X-Men Karakter Posterleri, Grant Morrison'ın Wonder Woman: Earth One hakkında söyledikleri ve daha fazlası sadece biraz aşağınızda.

DC Rebirth'ten Yeni Haberler

DC Rebirth atılımı ile birlikte 1980'lerin ruhunu yakalamaya, okuyucuyla yeniden bağ kurmaya çalışıyor. New 52 ile birlikte başladıkları yeni okuyucu kazanma girişimiyle eski okuyucuların bir kısmını kaybeden DC, o kaybettiği eski okurları da kazanmaya çalışıyor.

Ve tabii bunun için de güncel serilere getirdiği yeniliklerin dışında yeni seriler de çıkartıyor. İşte o 80'lerin ruhunu yakalamak adına yaptığı yeni seri atılımları.

-Doom Patrol
X-Men'e esin kaynağı olan bu grup, gariptir ki X-Men'in yarısı kadar popülariteye erişememiştir. Yayın hayatına DC'nin geri planında uzun süre devam eden ekibin fişi New 52 ile birlikte çekilmişti. Şimdi ise yeni serisiyle geri dönüyor. Grant Morrison'ın yazarlığı dönemindeki ruhu geri yakalaması istenen serinin yazarlığını Umbrella Academy'nin yazarı, ünlü şarkıcı Gerard Way üstlenecek. Çizimleri ise Nick Derrigton'a emanet. Seri bu Eylül'de başlayacak.

-Kamandi Challenge
1985'te yapılan DC Challenge serisinin ruhunu yakalamaya çalışacak olan seride, orjinalinde olduğu gibi her sayının yazar ve çizerliğini başka biri yapacak. Sadece tek fark, bu hikayelerin Kamandi ile alakalı olması.  DC bu iş için toplam 13 yazar çizer kadrosu belirledi. Bunlar;
*Dan Abnett ve Dale Eaglesham
*Peter J. Tomasi ve Neal Adams
*Amanda Conner ve Jimmy Palmiotti
*James Tynion IV ve Carlos D'Anda
*Bill Willingham ve Ivan Reis
*Steve Orlando ve Philip Tan
*Marguerite Bennett ve Dan Jurgens
*Keith Giffen ve Steve Rude
*Tom King ve Kevin Eastman
*Greg Pak ve Joe Prado
*Rob Williams ve Walter Simonson
*Gail Simone ve Ryan Sook
*Len Wein ve José Luis García-López


-Shade The Changing Girl
16 yaşındaki birinin bedenini ele geçiren bir uzaylının, yabancı bir diyarda yabancı biri olarak yaşamaya çalışmasını ve bunun zorluklarıyla ve sonuçlarıyla yüzleşmesini ele alan, Ekim ayında çıkmaya başlayacak serinin yazarlığını Star Wars Moving Target'in yazarlığını da üstlenmiş Cecil Castellucci, çizerliğini Marley Zarcone kapaklarını Becky Cloonan yapacak.

-Cave Carson Has A Sybernatic Eye
DC'nin Gümüş Çağ karakterlerinden Cave Carson, onun sibernatik gözleri ve üniversiteye giden kızıyla birlikte insan zihninin ve dünyanın en derin yerlerine gittikleri bu serinin yazarlığını Jon Rivera ve Gerad Way, çizerliğini ise Micheal Avon Oeming alacak. Serinin Ekim'de çıkması planlanıyor.

-Mother Panic
Gündüzleri suçlularla savaşıp Geceleri yüksek sosyetedeki yerini alan zengin bir kadın düşünün. İşte Gerard Way ve Jody Houser böyle bir kadın yazmış ve Tommy Lee Edwards ise böyle bir kadın resmetmiş. Seri, Kasımda raflardaki yerini alacak. 

Yeni Superwoman Belli Oldu

Yeni Superwoman'ımız Lois Lane ama hangi Lois Lane? Şu an Ana Evrende iki Lois Lane var. Biri Superman:Lois and Clark'taki Convegence'den evrilip gelmiş Lois Lane, diğeri ise Ana Evrende bulunan normal Lois Lane. Sizi bilmiyorum ama ben tahminimi bu evrenden olmayandan yana kullanıyorum.

Çıkacak olan Superwoman serisini Paul Jimenez yazacak ve Emanuala Lupacchino ile Phil Jimenez çizecek.

X-Men Apocalypse Karakter Posterleri Geldi!

Filmin vizyon tarihine 1 aydan daha kısa bir süre kala yeni posterler gün ışığına çıktı. Gelin bir bakalım;











İkinci Bir TMNT Çizgi Romanı

Bu sene vizyona girecek filmi, devam eden animasyon serisi, en son yaptığı Batman ile crossover'ı ve şimdi de ikinci bir TMNT çizgi roman'ı. Anlayacağınız New York'un bağrındaki kanalizasyonlardan kopup gelmiş Ninja Kaplumbağalar için her şey tıkırında.

TMNT Universe ismin, alacak, Ağustos ayında çıkacak olan bu ikinci serinin yazarlığını Paul Allor ve çizerliğini de Damian Coucerio yapacak. Aynı zamanda ek hikayelerin de anlatılacağı seride bu hikayelerin yazarlığını Tom Waltz ve Kevin Eastman, çizerliğini de Bill Sienkiewicz yapacak.


Tarzan ve Planet of the Apes Crossover'ı

Boom! ile Dark Horse'un ortak işi olacak Tarzan efsanesiyle Planet of the Apes'i bir araya getirecek beş sayılık bu seri duyuruldu. Serinin yazarlığını Revival'in yazarı Tim Seeley ile Power and Iron Fist'in yazarı David Walker, çizerliğini ise Suicide Squad'dan tanıdığımız Fernando Dagnino alacak.


Grant Morrison Wonder Woman: Earth One Hakkında Konuştu!

Herkes Wonder Woman'ı savaşçı özellikleriyle tanıyor ama o, bundan daha fazlası ve ünlü yazar Grant Morrison, Wonder Woman: Earth One kitabında, karakterin bu yönüne eğilecek. Morrison bu konu hakkında şöyle dedi:
-Ben karakteri, orjinal haline döndürmek istedim. William Moulton Marston  tarafından yazılan ve H.G. Peter tarafından çizilen haline. Geçtiğimiz yıllarda Wonder Woman hep savaşçı olarak yansıtıldı. Ama Martson'ın yaptıklarında o daha çok bir elçi ve diplomat. Silahı barış için kullanıyor, bilekliğini mermilerden korumak  ve kemendini insanları yakalayıp onun iyi niyetli buyruklarını yerine getirmeleri için kullanıyor. 
Ben onun bu karşıt kültüre karşı olan tutumunu ve feministliğini yakalayıp bunu modernize etmeye çalışıyordum. Bu feministlik ile alakalı bir kitap değil, Wonder Woman ile alakalı bir kitap. Ama yazarken tarih boyunca zeki kadınların bu konudaki görüşlerinin önemli olduğunu düşündüm. Bu yüzden Mary Wollstonecraft'ın Vindication of the Rights of Women'sından Gloria Steinem ve Andrea Dworkin gibi bir çok feminist yazarın kitabını okudum. 
Son dönemlerde Amazon'ların Yunan kültüründeki yeri çok yansıtıldı.Onların bir çeşit sanayi devrimi öncesi bir adada kaldıkları yansıtıldı. Ama Marston'ın hikayelerinde -ki tekrar söylüyorum ilham kaynağım oldu- Amazonların teknolojileri var. Bu konuda şunun farkına varmalıyız: Bu kadınlar 3000 yıldır bu adadalar, gelişip ortaya fikir atıyorlar. Yani doğal olarak kendi teknolojileri var. Sadece teknolojileri bizimkinden farklı yönde ilerlemiş.


The Boys da Dizi Oluyor

Garth Ennis ve Darrick Robertson tarafından yaratılan The Boys çizgi romanı şu an Cinemax'da dizi yapım aşamasında. İşin ardında bir başka Ennis çizgi romanı olan Prearcher'ı dizi yapan yapımcılar Seth Rogen, Evan Goldberg ve Neal Moritz var. 

Daha önce Coloumbia Pictures ve Paramount'un film yapmaya çalıştığı The Boys'un pilot bölümünü Supernatural'in yaratıcısı Eric Kripke yazacak ve yapımcılardan Rogen ve Goldberg yönetecek.  

Bu haftalık da bizden bu kadar. Bir sonraki yazımıza kadar iyi pazarlar!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget