Bir başarı hikayesi: Ryan Reynolds

Şu anda Dünyanın en mutlu adamı Ryan Reynolds'dır desek çok da yanlış sayılmaz... 11 yıl boyunca uğraştı, 20th Century FOX tarafından defalarca ''Bu film tutmaz'' cevabı aldı. 
Pes etmedi, devam etti. 6 yıl önce güç bela bir senaryo yazdırdı, internete sızdı.



Buraya kadarmış demedi... ilk kez bir çizgi romanda kendinden bahsederken tanımıştı Deadpool'u ve o andan sonra çizgi romanlarını okumaya, karakteri benimsemeye başladı. İlk şansını ise Deadpool'la alakası olmayan bir Deadpool rolünde yakaladı. Genel olarak film beğenilmedi fakat Deadpool karakteri ise daha da beğenilmedi. DEADPOOL'un ağzını dikmek nedir allasen? Kimin fikriydi bu?

Filmdeki Wade Wilson ise gayet iyiydi, hatta Wade'in repliklerini bizzat Ryan Reynolds yazmış.


Bu karakteri canlandırmanın tadını tattı bi kere, pes eder mi? FOX'a doğru dürüst bir solo film yaptırmak için daha çok baskı yaptı... cevabını ise aldı. FOX deneme çekimi için azıcık bi bütçe ve izin verdi. Uğraştı çekimini de yaptı. Yıllarca cevap bekledi istediğini alamadı. FOX deneme çekimini koydu kasasına, uzun bir süre de hiç dokunmadı.


Hiç kimsenin beklemediği bir anda ise deneme çekimi internete sızdırıldı, hayranlar hayran kaldı, herkes solo filmin çıkması için 20th Century FOX'a büyük bir baskı yaptı.

Ryan Reynolds ise sızan deneme çekimi hakkında şöyle diyor:

''Bu film için tam 11 yıldır uğraşıyorum. Bulunduğum en kötü ilişkiydi, bi yapmaya karar veriyorlar bi iptal ediyorlar, deliceydi. Senaryo sızdırıldıktan sonra stüdyo deneme çekimi yapmamıza izin verdi ve 4 yıl boyunca haber alamadık. Daha sonra ise NASIL OLDUYSA 2 yıl önce internete sızdırılmış. Hayranlar o kadar baskı yaptı ki FOX bunalıp filme onay vermek zorunda kaldı. Çekim ben, 
Rhett Reese, Paul Wernick ve yönetmen Tim Miller olmak üzere 4 kişide vardı. Dördümüzden biri yaptı. Benim yapmadığımdan %70 eminim.''

Kim sızdırdıysa kesinlikle çok doğru bir karar vermiş. Deadpool ilk 3 günde 260 milyon dolara ulaştı. Hızını kesmedi, en yüksek hasılat yapan R-Rated film oldu, defalarca ''Bu film tutmaz.'' diyen stüdyonun hasılat açılış rekorunu kırdı. Bütçesi 58 milyon dolar olan film şu anda Dünya çapında 500 milyon doları geçmiş durumda.

Rakamlar, hayranların tepkileri vs. her şey durumu özetliyor. Bu karakteri oynamak için doğan Ryan Reynolds gidip FOX'un yüzüne tükürse ''Bir daha tükür.'' derler.


Bu makyajın yapılması için çekimlerin çoğu gününde sandalyede 7 saat oturan 
Ryan Reynolds'ın fotoğraftaki mutluluğu her şeyi özetliyor.

Ryan Reynolds şu anda Dünyanın en mutlu adamı ünvanını sonuna kadar hak ediyor.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget