Daredevil Teorileri




Uzun zamandır bu fragmanın gelmesini bekliyordum, dizi hakkında ilk çıkan resimleri gördüğümde zaten hemen hemen emin olduğum bazı noktalar vardı, bazı noktalarsa muallaktaydı. Mesela Elektra’ yı görecek miydik, hali hazırda yakın zamanda yazılmış orijinlerden hangisinden daha çok etkilenilmiş olacaktı ya da orijinlerde farklılık yaratılmış şeylerde hangisi tercih edilecekti ? Bu sorulardan bazıları fragman gelmeden açıklığa kavuştu bazıları için fragmanı beklemek zorunda kaldık. Hemen şunu açıklığa kavuşturayım, ağırlığını koyan orijin, Frank Miller’ ın elinden çıkan hikaye. Fragmanda da küçük ipuçları olmakla beraber, oyuncu kadrosundan da bunu görüyoruz. Zaten Jeph Loeb’ in yazdığı orijinde, Marvel Studios ve Netflix’ in kullanamayacağı Fantastic Four,  Electro gibi karakterler vardı, Frank Miller’ ın orijininde ise Matt’ i, Elektra gibi tanıdık bir yüz dışında başka bir karakter ile görmüyorduk, bu ilk bahsedilmesi gereken noktaydı.İkincisiyse fragmanı izlerken görme engelli yaşlı bir adam görmüşsünüzdür, görmediyseniz hemen buyurun :






İşte bu kişi Frank Miller’ ın orijininde de yer alan ‘’ Değnek ‘’ kod adlı kişi olacak çok büyük bir ihtimalle.Değnek, Matt’ in kaza geçirmesinden sonra ona güçlerini kullanmayı öğreten, eğiten, doğuştan görme engelli bir karakterdi ve hikaye gelişimi içinde oldukça ‘’ gizemliydi’’.Çizgi romandan küçük bir sayfa ile de örneğe dayanak sunalım :
Üçüncü noktadaysa Miller orijininde Wılson Fisk ( Kingpin ) de mevcuttu, bir yandan Daredevil olma yolunda ilerleyen Matt’ in hikayesini okurken bir yandan da sokaklara hakim olmak isteyen Kingpin’ i görüyorduk.Dizide de böyle olacağından hiçbir kuşkum yok.Sanırım listeyi bozan tek isim Karen Page oluyor ki bu karakterin diziye neden konulduğu üzerine de bir tahminim var fakat bunu en sona saklıyorum.Dördüncü noktaya geldiğimizde kostüm seçimi de Frank Miller orijini ile neredeyse tıpa tıp aynı.Buyurun, çizgi romandan bir sayfa :

Fakat Matt, dizide sürekli bu şekilde dolaşmayacaktır diye tahmin ediyorum, elbet ona yeni bir kostüm gerekecek, bu noktadaysa klasik kırmızı-sarı-siyah kombini olan kıyafeti görmemiz mümkün olmayacak, çizgi romanda tamam ama diziye-filme uyarladığınızda sırıtan bir görüntü olur. Bu yüzden Jeph Loeb’ in orijininde babasından kalan eşyalardan bir kıyafet yapan Matt seçeneğini en azından renk komibini olarak eliyoruz. Fakat Miller orijininin sayfalarını karıştırdığınızda, kostüme gayet iyi temek olabilecek, babadan kalma bir hatıra ile karşılaşıyoruz :



Tahminimce görme engelli bir çocuğun hafızasında geçmişten kalabilecek ve uyarlanabilecek bir görüntü bu. Kostümün hikayesi de büyük ihtimalle bu olur diye düşünüyorum.Çünkü fragmana baktığımızda, ses dalgaları sayesinde görebilen bir Matt değil, duyma yetisi oldukça kuvvetlenmiş Matt görüyorduk, yani realist bir açıyla yaklaşmak için bu gücü biraz törpüleyecekler gibime geliyor, bu yüzden bu hatıranın kendi kostümünü yapmasında yol göstereceği kanaatindeyim.

Son tahmini söylemeden önce A.K.A. Jessica Jones adlı dizide David Tennant’ ın Dr. Killgrave’ i oynadığını duymuşsunuzdur. Bizim bildiğimiz adıyla Purple Man, Daredevil’ in içinde doğmuş bir kötü karakter. Sonradan Jessica Jones ve kocası Luke Cage’ in başına musallat olmuş olan Purple Man, The Defenders’ e hazırlık ve karakter hikayelerini birbirine bağlamada  kullanılacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyorum. İşte Karen Page’ in diziye dahil olmasındaysa bunun etkisi olduğunu düşünüyorum. Daredevil : Yellow’ u okuduysanız eğer, son sayıda Purple Man, Karen Page’ yi kaçırıyordu.Bunu da çizgi roman sayfası ile gösterelim :

İşte böylelikle Daredevil ile başlayıp The Defenders’ e varan teorilerin de sonuna gelmiş olduk.Bakalım teoriler, dizi başladığında gerçek çıkacak mı ? İzleyip göreceğiz, şimdilik hoşçakalın.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget