Marvel Yeniden Reboot'a mı Gidiyor?

Marvel birkaç ay önce Generations serisini duyurmuş, zamanla da hakkında bizlere bilgiler vermişti. Şimdi de Marvel tüm o eski hayranlarla yeni kazandığı okuyucuları belli bir noktada buluşturmak için yeni bir şeyler deniyor.

Marvel buna Legacy diyor, biz de Türkçe miras diyebiliriz. Hakkında pek fazla şey duymadık ama büyük bir amacı olacak gibi duruyor. Tek sayı olarak çıkacak, 50 sayfa olacak ve çıkan tanıtım resminde de gördüğünüz gibi çok fazla karakter var. Bunu iki şekilde yorumlayabiliyoruz, ya çok fazla karakter içerecek veya çok fazla karakterin (belki de evrenin) kaderini etkileyecek.


Legacy'yi yazacak olan Jason Aaron Marvel'ın tarih öncesi günlerine gittiklerini, karakterlerin daha önce görmedikleri versiyonlarını gördüklerini söylemiş. Editör Tom Breevort'sa yapılması gereken en zor şeyin anlatacak çok şey varken onları bir düzene içinde anlatabilmek olduğunu söylemiş.

Legacy hakkındaki bilgiler henüz bundan fazla değil. Açıkçası bu söylemlerin bana hatırlattığıysa biraz DC Rebirth Özel sayısı. Geoff Johns'un yazdığı o tek sayıyla DC Yeni 52 olayını sıfırlayıp yepyeni bir sayfa açmıştı. Böyle bir şey şu an açıkçası bana en olası gelen çünkü söylenilenlere bakılırsa Marvel karakterlerin eski hallerini de alıp yepyeni bir düzen oluşturacak gibi bir hareketlenme var. Mantıklı mı? Mantıklı olmasından ziyade artık sıkıcı bu durum... Peki başarılı olur mu? DC yaptı, genel olarak başarılı oldu diyebiliriz, eğer Marvel da yaparsa ve üstüne bir kez daha yapmaya kalkmazsa neden olmasın?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget