Thor: Ragnarok fazla mı rengarenk?

Aynı ayda vizyona girecek Justice League'den ikinci fragmanı beklerken, hiç sesi sedası çıkmayan, köşede duran bir Marvel filmi var: Thor Ragnarok! Filmden beklentimiz doğal olarak ilk iki Thor filmini unutturması ve Infinity War'a doğru düzgün bir yol yapması. Dün Entertaintment Weekly tarafından uzun zamandır beklediğimiz, filmden ilk bakış ve ilk kareler yayınlandı.

Öncelikle yayınlananları şöyle bir sıralayayım:








Ya hani gerçekten, size de ilk bakışta düşük bütçeli 2000 Türk dizilerini ya da 80'li yılları andırmıyor mu? En alttaki görselde Grandmaster'ı canlandıran Jeff Goldblum bildiğiniz Selena'daki Honos'un orijin hikayesi gibi.

Bu filmin Ragnarok'u anlatması gerekmiyor muydu? MCU Phase 3'ün Winter Soldier'ı olmayacak mıydı? E ama yönetmen Taika Waititi'nin dediğine göre bu film MCU'nun en komik filmi olacakmış, herkesin Thor hakkındaki düşüncesi değişecekmiş. Bakın benim "en komik MCU filmi" tabiri ile bir sıkıntım yok. Ant-Man and the Wasp için bu tabir kullanılsa "doğrudur, olur." derim. Ama Thor: Ragnarok olunca kabullenemiyorum bunu.

Şimdi şöyle, ortada uğruna canını vereceği Asgard'dan sürgün edilmiş bir Thor, Age of Ultron'da gözlerden kaybolduğundan beri Bruce Banner formuna dönüşmemiş ve zorla başka bir gezegene götürülerek oradaki arenada savaştırılan bir Hulk ve binlerce belki daha fazla yıldır tutsak tutulan içindeki nefret ve öfke tavan yapmış bir Hela var. Bir yanda da Asgard kıyamete sürükleniyor. Bu film nasıl "en komik MCU filmi" olabilir? Niye yani?

Thor ve Hulk dibi görmüş, Hela ise onca yıldır intikam planı yapmış. Senin evreninin merkezinde yer alan iki karakterin psikolojik çöküntü yaşamış bu filmde. Öyle gülüp şakalar yapacak, etrafa gülücükler saçacak bir durum yok ortada. Odin zaten sürgünde, Thor'un babasının aslında ölmediğini, dünyada sürgünde olduğunu bu filmde öğrenecek. Al sana daha fazla çöküntü.

Bence kesinlikle, %100, Thor: Ragnarok komik olması gereken son MCU filmi. Yukarıda yazdıklarımı görsellerden ve Taika Waititi'nin söylediklerinden yola çıkarak değerlendiriyorum. İlk fragmanı kasvetli ve karanlık da yapabilirler. Age of Ultron da öyleydi. Filmi izleyince nasıldı? Kadrosu sayesinde bugüne kadar çok coştuğum MCU filmlerinden biriydi, Taika Waititi'nin de ilk iki filmi yok sayıp ilerlemesinden çok umutluydum. Şu görselleri, İspanya'da yapılan yaz festivalleri havasını görünce film hakkındaki beklentimi dibe çekmemek mümkün değil.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget