İnceleme: Legion S01E05 - Chapter 5

Legion'un, sonu "o tuzlukmuş, bu da vazoymuş aslında" şeklinde biten beşinci bölümü ile karşınızdayız. David Haller'ın, çizgi romanını okuyanların daha çok aşina olduğu tarafını görmeye başladık. Yüz ifadesinden bile bunu anlamak mümkün. Ancak işler dizide biraz daha farklı. Nasıl daha farklı olduğunu açıklamak ise biraz zorlayıcı geliyor çünkü yapacağımız açıklama hemen bir sonraki bölümde bile yanlışlanabilir halde. Ne demek istiyorum?


Lenny karakteri üzerinden konuşturulan yaratığımızın ne olduğu ve ne yaptığı ortaya çıktı gibi. Summerland doktorumuzun dediğine göre David'in içinde çocukluğundan, hatta belki de bebekliğinden beri saklanan bir bilinç var ve bu bilinç orada kalmak ve David'in güçlerinden yararlanmak için onu kullanıyor, hatta anılarını değiştiriyor. Tabii bu dizinin kendi içinden henüz doğrulamadığı bir teori. Gerçi David'in bunu destekleyen kendi yorumları da var. Dizinin bu sezon komple David üzerinden gideceği malum. Ancak sürekli arada derede bahsedilen savaşın ise nereye gittiği, ne olacağı daha ışığa çıkmadı. Henüz herkesin derdi David olmuş durumda.

E tabii böyle bir bölüme doktorun kendisi gibi teori üretmek yakışır. Onlardan da bir sürü vardı. Kimi David'in içindeki bu bilincin Oliver olduğunu söylüyor. Dizide yapılan şu kadar sene önce, bu kadar sene oldu eşleştirmelerinden çıkarılan bir sonuç bu. Ayrıca birbirleri ile iletişim kurabilmeleri ve Oliver'ın bu bilinç hakkında bir şeyler bilebilmesi de bir destek olarak gösterilmiş. Kimi de olabilir dünyasına girerek David'in babasının Oliver olabileceğini söylüyor. Bunları neden dile getiriyorum? Çünkü dizinin sürekli bu şekilde insanı "Şu da olabilir mi? Aa, bu da olabilir bak." diye düşünmeye itmesini çok olumlu buluyorum. Hikaye aslında birkaç basit cümle ile açıklanabilecek kıvamda ancak hikayenin giriş, gelişme ve sonuçlanma yolları bu kadar dolambaçlı ve saklanarak ilerleyince çekiciliği de birkaç kat daha artmış oluyor. Zaten benim fikrimce artık bu tür senaryolar daha izlenilesi, daha tercih edilesi. İnsanlar o gizemi ve kendilerine yukarıda bahsettiğim düşündürtme, üstüne tartıştırabilme kapasitesi olan senaryoları daha bir iştahla tüketiyorlar. Eh, istiyoruz yani.



Bu bölümde aynı zamanda Syd ve David ilişkisinde de bir takım yollar aştık. Melanie'nin açıkladığına göre Oliver'ın yaptığı şeyin aynısını yapmaya başladı David. Kendine aklında minik bir oda açtı ve Syd'i de bu odaya davet etti. Aslında var olmadığından Syd'in güçlerinin de etkisiz kaldığı bu odada David ve Syd ilişkileri için güzel bir noktaya geldiler. Ancak bu nokta Syd'e biraz özgüven vermiş gibi. David'in değişim çarkı ufak çaplı bir şekilde Syd için de dönmüş gibi duruyor yani. En azından Melanie ile konuşmasından ben böyle bir sonuç çıkardım.


Son kısımda ne olduğunu anlamadığımız bir biçimde kendimizi ilk bölüme geri dönmüş gibi buluşumuza gelelim biz de son olarak. Tabii bunun bir "sen tuzlukmuşsun"a dönmeyeceğini biliyoruz ancak bu durum gerçek değil gibi de gelmiyor bana şahsen. Son anda David'in bir şey yaptığı açık. Herkesin deli hastanesine toplandığı da açık. Ancak kimlerin asıl bilinci yine bu hastanede David ile beraber onu da ancak bir sonraki bölümde öğreneceğiz. Ya da başka bir şey mi öğreneceğiz? Nedir sizin düşünceleriniz? Dahası teorileriniz...

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget