Powerless S01E03: Atlantis Artık Daha Güvenli!

Yeni bölümle göndermeleri kovalamaya aynı hızda devam ediyoruz arkadaşlar. Geçen bölüm çok zengin göndermeler görememiştik, bu bölüm özellikle ona nazaran çok daha güzel. Bir şey daha söylemek istiyorum, önceki bölümlerde adı geçmiş olan ve çok bariz bir şekilde fark edilebilen şeyleri buraya yazmayacağım. Mesela bu bölümde Lexcorp dendiğini duyduk ama bunu burada belirtmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Hazırsanız başlayalım;

Black Manta: Aquaman'in en büyük düşmanlarından biri olan Black Manta'nın Atlantis'e saldırdığını dizi başlar başlamaz gördük. Zaten sürekli Atlantis'a saldırmaya kalkıştığı için çok da şaşırtıcı olmadı...


Gail Simone: İlk bölümde Marv Wolfman adında birisini haber sunarken görmüştük. Bu bölümde de kendisinin adını duyduk fakat bu sefer haberi sunan spikere, çizgi roman yazarlarının bir tanesi, ablamız Gail Simone'un adı verilmişti. Yine hoş bir detay.


Donald Glover: Çizgi roman göndermelerinin de dışına çıkıyoruz bu bölüm birazcık. Teddy karakterini canlandıran Danny Puddy'nin Community'de oynadığını izleyenler bilir. Yine Community'de oynayan Donald Glover'ın adını bölüm içinde duyma fırsatımız oldu. Ayrıca Glover'ın Spider-Man Homecoming'de oynadığını da hatırlatalım.


Olympian: Bu bölümde kostümüyle otobüs kurtarırken gördüğümüz Olympian çizgi romanda Gargareanların kralıdır. Hatta bir Amazon'la politik bir evlilik dahi yapmışlığı vardır ve bu yüzden Themyscira Kral'ı olarak da duymuş olabilirsiniz kendisini.


Ace Chemicals: Sanırım Ace Chemicals'ı Joker'dan hatırlarsınız. Joker'ın kimyasal maddenin içine düşüp Joker olduğu yer işte Ace Chemicals'ın fabrikalarından birisi.


Kane Ailesi: Kane soyadının yabancı sitelerde daha çok Batman'in yaratıcısı Bob Kane'e bir gönderme olduğu yazılmış fakat benim aklıma gelen Batwoman'dı. Bildiğiniz gibi Batman'in dayısının kızı olan Katherine Kane çizgi romanlarda Batwoman olarak boy gösteriyor. Fakat çizgi romanlarda onların Ace Chemicals ile herhangi bir alakası yok.


Bruce Wayne: Aslında geçmişte bulduğumuz göndermeleri tekrar yazmayacaktım ama Bruce Wayne'in Flash olduğu teorisi biraz komik gelmedi mi size de? Eğlenceli ve bir o kadar da saçma bir göndermeydi. Powerless'ın en beğendiğim yanı da çizgi roman evrenlerinde yaşayan insanların bu düşüncelerini görebilmek.


Kral Orin: Orin aslında Atlantis Kraliyet Ailesinin kullandığı isim. Atlantis sular altında kaldığında, ilk kralının adı Orin'miş ve sonra bu isim onun gelecek nesillerince de kullanılmış. Temel olarak bilmemiz gerekense Aquaman'in atalarından birine ait olduğu.








Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget