Pazar Kahvesi #53

Pazar Kahvesi(29 Ocak - 5 Şubat)

Runaway Oyuncuları Belli  Oldu

Bir dizi haberiyle başlayalım. Marvel'in özgün projelerinden Runaways daha önce pazar kahvesinde duyurduğumuz gibi dizi olarak aktarılacak. Hulu da yayınlanacak olan dizinin oyuncu kadrosu şu şekilde; 

Rhenzy Felix(Teen Wolf , Casual) Alex Wilder'ı oynayacak. Lyrica Okano(The Affair, Unforgettable) Nico Minoru, Virginia Gardner(Goat, Little Bitches) Karolina Dean'ı oynayacak. Ariela Barer(New Girl, One Day at a Time) Gregg Sulkin(Faking It, Don't Hang Up)) Chase Stein'ı oynayacak. Allegra Acosta(100 Things to Do Before High School) Molly Hernandez'i canlandıracak. Normalde çizgi romanlarda Molly Hernandez karakteri yerine Molly Hayes vardı ancak nedense bir soy isim değişikliğine ihtiyaç duyulmuş. 

Abin Sur, Aquaman'in Babası Mı Olacak

Ryan Rendols'ın başrolünü aldığı 2011 yılındaki Green Lantern filminde Abin Sur'u canlandıran aktör Temuera Morrison, Aquaman'in babası Thomas Curry'i canlandıracak. Temuera Morrison daha önce de Star Wars filmlerinde Jango Fett'i canlandırmıştı. Filmin çekimleri Nisan ayında Avustralya'da yapılacak.

Herkül, Supergirl'de

90'lı yılların dizisi dört yıl süren Hercule: The Legendary Journeys'in baş rolü Kevın Sorro, Supergirl'e geliyor. Kendisi bir süper kötüyü canlandıracak ancak ismi açıklanmadı. Zeyna dizisiyle yaptıkları crossoverlar ve kendi dizilerinin de popüleritesiyle Hercule ismiyle bağdaşan Kevin Sorro'yu Supergirl'de izlemek eğlenceli olacak.

Arrival Senaristi Çizgi Roman Yazacak

2016 yılının en çok ilgi ve övgü toplayan filmlerinden biri olan Arrival'ın senaristi çizgi roman yazacak. Senarist Eric Heisserer'in çizgi romanı Valiant'ta olacak. Çizer olarak da kendisiyle Raul Allen ve Patricia Martin çalışacak. Heisserer daha önce Valiant ile çalışmıştı zaten. Kendisi Sony için Bloodshot ve Harbinger film senaryolarını yazmıştı. Kendisi ayrıca A Nightmare on Elm Street, Final Destination 5, The Thing ve Lights Out filmlerinin de senaryosunu yazmıştı. 

Afleck'in Batmani JL'nin Senaristinin Elinden Geçecek

Haftanın hatta belki de ayın en önemli haberi olan Ben Afleck'in Batman filminin yönetmenliğinden ayrılışının ardından ne olacağına dair pek çok spekülason dolaşıyor. Her ne kadar herkesin gözü yeni yönetmenin kim olacağında olsa da, Afleck'in yönetmenliği bırakışın temel nedeni olan filmin senaryosu da el değiştirecek. Afleck'in Geoff Johns ile birlikte yazdığı senaryo, Chris Terrio'nun eline gidecek ve senaryonun geri kalanını o yazacak. Daha önce Afleck ile Argo filminde çalışan Terrio, aynı zamanda Snyder ile David S.Goyer'in Batman vs Superman senaryosunun üstünden de geçmişti. 

Nicole Kidman DC'de Büyük Bir Rol Mü Alacak

Aquaman'in babasını belirledikten sonra sıra anasında. Ünlü oyuncu Nicole Kidman, büyük bir DC rolü alabilirmiş. Bahsettiğimiz rol Atlanna. Kendisini Aquaman filminde, Aquaman'in annesi ve eski Atlantis kraliçesi olarak görebilirmişiz. Daha önce Wonder Woman filminde bir rol alacağı konuşulan Kidman'ın ibresi şimdi Aquaman'den yana. Ancak Ortada henüz net bir şey yok. 

Powerless'a İkonik Giriş Videosu

Tabii ki de daha ilk bölümü yeni çıkan bir dizinin giriş videosuna ikonik demek mümkün değil ama zaten bahsettiğimiz ikonik olan şey giriş videosunun kendisi değil, videonun içindeki sahneler. Çünkü bu sahneler artık ikonikleşmiş DC'nin gümüş çağ görsellerinden alınma. Mesela Superman'in o meşhur ilk sayısının kapağı gibi.. Lafı daha fazla uzatmadan bahsettiğimiz introyu gösterelim.


Black Manta Oyuncusu Belli Olmuş Olabilir

Batman'in Joker'i, Superman'in Lex Luthor'u ve Reed Richards'ın Doctor Doom'u nasıl baş düşmanıysa, Aquaman'in baş düşmanı da Black Mantadır. Ve görünüşe göre Jason Momoa'nın Aquaman'i de Black Manta'sına kavuşacak gibi. The Get Down filminde rol alan ve şu sıralar çekilen Baywatch filminde rolü olan Yahya Abdul-Mateen II yeni Black Manta olacak.
 Kendisini ne zaman büyük ekranda göreceğimiz ise biraz kuşu da bilindiği gibi 2018 yılı içerisinde çıkacak olan Aquaman filminin baş kötüsü Ocean Master olacak. Black Manta'nın bu filmde belki ufak bir rolü olabilir ama Manta'yı pat diye ortaya çıkaracaklarını ben sanmıyorum. Belki bir iki sahnede gözükür ancak eğer ortada şimdiden ikinci film planları dönüyorsa aktörü orada görebilme ihtimalimiz de epey yüksek.    

Eski Lois Lane, Supergirl'e Düşman Oluyor

90'lı yıllarda dört sezon süren Lois&Clark:The New Adventures of Superman dizisinin başrol oyuncusu Supergirl'de görünecek. Lois Lane rolüyle akla kazınan ve bir kesime göre en iyi Lois olabilmeyi başarmış Teri Hatcher, ismi verilmeyen bir süper kötüyü oynamak için Supergirl setinin yolunu tutacak. Daha önce Teri Hatcher'ın Superman'i oynayan rol arkadaşı Dean Cain de dizide rol almıştı.

Riddler Kostümüne Kavuştu

Kostümden kastımız Riddler'ın o meşhur yeşil takım elbisesi. Ve evet, o meşhur takım elbiseyi Gotham'da izleyebileceğiz. Diziyi izlemeyenleri için  on beşinci bölümde göreceğimiz Riddler'ı takım elbisesinin içinde şu kısa fragman da da görebiliriz.


WB'nin Yeni Belgesel Serisi

Warner Bros.'un giriştiği Greater Creators belgesel serisinde çizgi romanlardan tanıdığımız pek çok isim de yer alacak. 14 bölümlük ilk sezonunda Jack Kirby ve Alan Moore gibi çizgi roman dünyasında epeyce popüler isimler de ele alınıcak. Dijital bir kanal olan Machinima'dan yayınlanacak bu belgeselde sadece çizgi roman yaratıcıları olmayacak. İlk sezonda deyinecekleri isimler arasında Hayao Miyakazi gibi manga ve anime üstadı, dünyaca ünlü yazarlar Stephen King ve Frank Herbert, çizgi romanlarda da çalışmış sanatçı Frank Frazetta, film yapımcısı Ray Harryhausen ve ünlü yönetmen Stanley Kubirck gibi isimler de yer alıyor.

Bu da Jack Kirby için yayınlanan tanıtım videosu tadında bir video;

Dan Spiegle Vefat Etti

Batman'den Scooby Doo'a Jonah Hex'ten Teen Titans'a pek çok seride çalışan Dan Spiegle vefat etti. 92 yaşındaki çizer Doctor Spektor'ün yaratıcısıydı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Donanmasında da görev yapmış olan Dan Spiegle 28 Ocak 2017 tarihinde vefat etti.

Cloak&Dagger Başrollerine Kavuştu

Freeform'un yeni dizisi pek çok Marvel hikayesinde gördüğümüz Cloak&Dagger'ın dizisinde başroller belli oldu.Disney Channel dizilerinde rol alan Olivia Holt, Dagger karakterine yani Tandy Bowen'a hayat verecek. Cloak'ı yani Tyrone Johnson'ı da Aubrey Joseph oynayacak. Diziye henüz bir tarih verilmedi. 


Swamp-Thing'in Yaratıcısı Emekliliğe Ayrıldı

Swamp Thing'in yaratıcısı Bernie Wrigthson, sağlık nedenleri yüzünden emekliliğe ayrıldı. 68 yaşındaki çizerin emekliliği karısı tarafından Bernie Wrightson'ın Facebook adresinden yaptığı duyuru ile açıklandı. Yakın dönemde beyin ameliyatı geçirmek zorunda kalan çizerin sol kısmı kısıtlı hareket edebiliyormuş. Bu nedenle de tamamen emekliliğe ayrılmaya karar vermiş. Kendisinin hala imza atabildiği de yapılan gönderi de açıklanmış. 

Dört Kişi Einser Hall of Fame'e Eklendi 

Eisner'ın Hall of Fame ödülü bir çeşit yaşam boyu onur ödülü gibi bir şey. Ve bu sene dört kişi daha Hall of Fame'e eklencek. Dahası eklenmesi düşünülen on yedi kişi daha var.
Ödülü alan isimlerden ilki 1920'li yıllarda çıkartdığı karikatür ve çizgi romanlarla ünlenen Milt Gross. Hall of Fame'e giren bir başka isim, H.G. Peter, kendisi Wonder Woman'ın ilk dönemlerinde çizerliğini yapan isimlerden birisiydi. Bir diğer isim Antonio Prohias, Spy vs Spy çizgi romanıyla bilinen Antonio Prohias da Hall of Fame'e katıldı. Hall of Fame'e katıldığı kesinleşen bir diğer isim ise Dori Seda. 80'li yıllarda bir çok seride çizerlik yapan Dori Seda da Hall of Fame'e girmeyi başardı.

Aday olarak gösterilen diğer on yedi isim de yapılan oylamalar sonucunda aralarından dört isim Hall of Fame'e girecek.Bu isimler; Gary Trudeau, Jim Starlin Peter Bagge, Steve Englehart, Justin Green. Howard Cruse, Roberta Gregory, Jamie ve Gilbert Hernandez, Bill Griffith, Francoise Mouly,Jackie Ormes, GeorgePerez, P.Craig Russel, Walt Simmonson, Posy Simmonds, ve Rumiko Takahashi. Oylama aketi açıldı ve 10 Mart'ta sonuçlanacak.

GOTG Dizaynları Farklı Bir Nova Corps ve Star-Lord Gösteriyor

Guardians of the Galaxy'de Nova Corp'u da Star-Lord'u da gördük. Ancak neredeyse bambaşka halleriyşe görecekmişiz.Star Lord filmdeki haline oldukça yakın. Kaskını zaten görmüştük. Giyim tarzı da biraz daha normalleştirilmiş. Ama Nova Corp üyelerinin tasarımı filme göre oldukça farklı.



Iron Fist Bölüm Yönetmenleri

Netflix'in Defender öncesi son solo dizisi olan Iron Fist'in yönetmen kadrosu belli oldu. On üç bölümün hepsinin bölüm adlarıyla kimin yöneteceği bir liste çeklinde açıklandı. Listede dikkati çeken iki şey var. Birincisi 10. ve 12. bölümler hakkında hiç bir detay belirtilmemiş. İkincisi, 6.bölümün yönetmeni RZA'nın 2012 yılında The Man With the Iron Fists isimli bir filmi çıkmıştı. Tabii iki proje birbirinden bağımsız fakat yine de oldukça ilginç bir detay.

Bölüm 1 "Snow Gives Way" John Dahl tarafından yönetilecek.
Bölüm 2 "Shadow Hawks Take Flight" John Dahl tarafından yönetilecek.
Bölüm 3 "Rolling Thunder Cannon Punch" Tom Shankland tarafından yönetilecek.
Bölüm 4 "Eight Diagram Dragon Palm" yönetmeni bilinmiyor.
Bölüm 5 "Under Leaf Pluck Lotus" Ulta Briesewitz tarafından yönetilecek.
Bölüm 6 "Immortal Emerges From Cave" RZA tarafından yönetilecek.
Bölüm 7 "Feeling With Three Routes" Farren Blackburn tarafından yönetilecek.
Bölüm 8 "The Bleesing Of Many Fractures" Kevin Tancharoen tarafından yönetilecek.
Bölüm 9 "The Mitress of All Agonies" Jet Wilkinson tarafından yönetilecek.
Bölüm 10 Bir şey açıklanmadı.
Bölüm 11 "Lead Horse Back to Stable" Deborah Chow tarafından yönetilecek.
Bölüm 12 Bir şey açıklanmadı.
Bölüm 13 "Dragons Play With Fire" Stephen Surjik tarafından yönetilecek.

Dorammu'yu Aslında Kim Oynayacaktı

Bildiğiniz gibi Doctor Strange filminde, Benedict Cumberbatch, Hem Doctor Strange'i oynadı hem de filmin baş kötüsü Dorammu'yu oynadı. Ancak  Dorammu'yu seslendirmesi için başka bir aktör daha tutulmuş. Bahsettiğimiz aktör, geçtiğimiz sezon Flash dizisinde, Zoom'u seslendiren Tony Todd. Bendict Cumberbatch seslendirmeyi yaptıktan sonra, yönetmen başka bir alternatifleri daha olsun diye Tony Todd'u da aynı replikleri seslendirmesini istemiş. Filmin vizyona girmesinden iki hafta önce de aktöre Cumberbatch'in seslendirmesini kullanacaklarını bildirmişler.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget