Hazırlık Rehberi: Logan

Bir yandan merakla beklerken, bir yandan da gelmesini hiç istemediğimiz gün geldi çattı. Hugh Jackman, son kez Wolverine olarak seyircinin karşısına çıkıyor. Hem de ne filmle be! Daha önce bir dizi başlamadan veya bir film çıkmadan önce hazırladığımız Hazırlık Rehberlerini okumayan varsa; bu yazıda 3 Mart'ta vizyona girecek Logan'ı izlemeden önce bilmeniz gereken, izlemeniz gereken ve görmeniz gereken her şeyi anlatacağım. Aklına takılan varsa, yazıda tabii ki spoiler olmayacak.

20th Century FOX'ın X-Men filmleriyle alakalı yaptığı bir hata var. Aslında birden çok da neyse. Filmin tanıtımını yapamıyorlar. Marvel Studios bizi yıllardır devasa reklam kampanyaları, dev galalar ve tanıtımlarla bizleri boğmaktan çekinmiyor, iyi de yapıyorlar. Warner Bros. da Batman v Superman ve Suicide Squad ile harika bir tanıtım süreci geçirmişti. Ama iş FOX'a gelince bunu bir türlü göremedik. Deadpool'u ayrı tutuyorum, çünkü gerçekten FOX'ın yaptığı en büyük iyilik filmin çekilmesine izin vermekti. Her şeyi Ryan Reynolds, Tim Miller ve yazarlara borçluyuz.

FOX gerçekten Logan'da bu hatayı bu sefer yapmadı. Film inanılmaz harika bir şekilde tanıtıldı, özellikle sosyal medya üzerinde. Takip etmeyen varsa Instagram'da @wponx kullanıcı adıyla resmi bir hesap var. Filmden düzenli olarak kareler paylaşıyor ve öyle dergilerde yer alan karelerden de değil. Çerçeveletip duvara asmalık, baya sanatsal kareler. Verilmek istenen şey bunun eski Wolverine filmlerine devam değil, hatta neredeyse X-Men evreninin en uzak ve alakasız köşesinde geçen bir film olduğu yönünde. Çizgi roman filmleriyle alakası olmayan biri çok rahat bu filmi izlemeye karar verebilir.


Filmin baş düşmanı kim?

Fragmanlarda Wolvie'nin ters düştüğü isim Boyd Holbrook tarafından canlandırılan Donald Pierce olarak lanse edilmişti. Ama Pierce'ın da bir üstü var; mutant deneylerinden sorumlu, X-23'ün yaratıcısı Doktor Zander Rice! Reavers grubunun başı Pierce, Doktor'un emri altında çalışıyor. Üzerinde deney yapılması için kullanılacak mutantların avlanması için. Reavers grubu vücudunda eksik olan uzuvlarını cyborg-vari parçalarla tamamlayan bir grup asker.

Hugh Jackman rolü neden bırakıyor?

Evet, çoğunluk olarak Hugh Jackman'ın rolü bırakmasını istemiyoruz. Ama adam haksız da değil arkadaşlar. 17 yıldır aralıksız süren diyetler ve spor salonlarında harcanan haddi hesabı olmayan saatler. Yaşı da 50'ye merdiven dayadı artık. Bir röportajında ''Sabahın 4'ünde kalkıp yumurta yemeye daha ne kadar dayanabilirim bilemiyorum.'' diye bir demeç vermişti. Bu vedayı Logan gibi Old Man Logan hikayesinden esinlenen efsane olacağına inandığım bir filmle yapmasından daha doğru bir şey valla yok!

Wolverine'in klasik kostümü olacak mı?

Hayır olmayacak. Old Man Logan'dan esinlenilen ve veda niteliğinde olan bir filmde klasik kostümü giymesi sanki daha yolun başındaymış da daha bir sürü filmde yer alacakmış gibi olurdu. Bunu James Mangold da onayladı.

Neden sadece 'Logan'?

Öncelikle bu bir Wolverine filmi değil, sinemaya kesinlikle Wolverine filmi izleyeceğiz diye gitmeyin. Bu bir Logan filmi! Filmdeki amaç izleyiciye Wolverine'in insani tarafını izletmek. Bir süper kahraman emekli olduktan ve mutant arkadaşlarının çoğu öldükten sonra ne yapar? Hayatını nasıl geçirir? Hayata bakış açısı nasıl olur? gibi soruların cevabı olacak bu film.

Konusu ne?

Yıl 2029. Mutant kalmadı denecek kadar az, mutant doğumları çok ender görülür durumda. X-Men diye bir şey kalmamış, geriye sadece Logan ve Charles Xavier kalmış. Logan'ın iyileşme gücü yaşı ilerledikçe zayıflamış. Artık aldığı yaralar vücudunda iz bırakıyor. Profesör ise 90 yaşında olmasının hâliyle güçlerini kontrol edemiyor ve hafızası gidip geliyor, bazen Logan'ı bile hatırlamıyor. İkili hayatlarını sessiz sedasız Meksika sınırında sürdürmekte. Logan da şoförlük yaparak Profesör'ün ilaçlarını almaya çalışıyor. Üzerinde deneyler yapılan Laura Kinney ile Logan'ın yolları kesişince macera başlıyor.

Laura Kinney, yani X-23 kimdir?

Logan'ın DNA'sından yaratılan bir klon. Kadın olmasının sebebi X kromozomu kullanılmış olması, X-23'ün X'i buradan geliyor. Güçleri Logan'a çok benzer olsa da, ellerinde 2 adet pençe, ayrıca iki ayağında da birer tane var. Pençeleri adamantiumdan yapılmış ancak vücudunun geri kalanı normal kemiklerden oluşuyor. Bu durumda klon babasına göre çok daha savunmasız. Laura üzerinde deney yapılırken bilinç altına işlenmiş bir koku var, bu koku ona karşı kullanılınca öfke krizi geçirmesine neden oluyor.


+18 için Deadpool'a teşekkür edin!

Ryan Reynolds ve Tim Miller 2016 yılında +18 çizgi roman filmlerinin başarılı olabileceğini öyle bir kanıtladı ki sadece Deadpool 2'ye değil, bütün evrenlerde +18 film ihtimalini arttırdı. Deadpool 2 zaten yolda, X-Force filminin de +18 olması planlanıyor. Suicide Squad 2 için görüşmelerde olan Mel Gibson bile söylenene göre filmi yönetmek için +18 şartı koymuş. Ama en çok bize yaradı. Wolverine filmi dediğin kan, şiddet ve vahşet içinde olur! 9 filmden sonra nihayet şöyle doya doya, rahat rahat izleyeceğiz Hugh babayı!

Wolverine & Deadpool filmi olamaz mı?

Kendi kendime sürekli ''Keşke Deadpool birkaç yıl önce vizyona girseydi de Hugh Jackman'ın vedasından önce Wolverine & Deadpool filmi izleseydik.'' demiyor değilim. Eminim evrenin başındaki Simon Kinberg de arada böyle yakınıyordur. Ama bunun pek oluru yok gibi. Jackman'ın da dediği gibi zamanlama oldukça kötü.

Bu Patrick Stewart'i (Professor X) son görüşümüz mü olacak?

Evet. Patrick Stewart, Berlin Film Festivali'nde Logan'ı izledikten sonra Charles Xavier'a veda etmek için hiçbir zaman daha iyi, daha mükemmel, daha hassas, daha duygusal ve daha güzel bir film olmayacak açıklamasıyla aynı Jackman gibi 17 yıldır canlandırdığı karakteri bu filmde bırakacağını söyledi.

Wolverine unvanını X-23 mü devralacak?

Çizgi romanlarda durum böyle. Ama yönetmen James Mangold ve FOX tarafından bu filmin sonraki adımı düşünülmemiş. Mangold bu durumu ''Logan'ı yeni serilere yol yapmak için çekmedik.'' olarak açıklıyor. Önümüzde belirgin iki ihtimal var. Biri X-23'ün yeni Wolvie olması. Diğeri de Hugh Jackman yerine yeni bir aktör bulunması. Ya da Wolverine meselesi bir süre hiç kurcalanmasın, sessiz kalınsın.

Wolverine rolü için yeni bir oyuncu seçimi yapılacak mı?

Tony Stark'ı Robert Downey Jr.'dan başka birisinin canlandırdığını hayal edebiliyor musunuz? Bu da öyle işte. Zaten şuan için öyle bir plan da yok ortalıkta. James Mangold: "Bence Wolvie'yi bir daha kimse oynamamalı. He olursa da, bu 10 yıldan önce olmasın." şeklinde bir açıklama yaptı geçenlerde. Yeni biri ile anlaşılır mı bilemeyiz. Ama bunun yakın zamanda gerçekleşmeyeceğinden emin gibiyiz.

Mister Sinister filmde neden olmayacak?

Daha ilk fragman düşmeden filmin baş kötüsünün Mister Sinister olduğunun iddiası dolanıyordu. Ama bu James Mangold tarafından yalanlandı. Bunun sebebi olarak da Logan'da kostümlü, çizgi romanlardan fırlamış efektle yapılacak bir düşmanın yerinin olmadığı. Filmde her şey olabildiğince efektsiz yapılmaya çalışılmış. Hatta amaç da birinin filmi izledikten sonra ''Dışarı çıkınca sokakta Wolverine'le karşılaşabilirmişim gibi geliyor.'' hissinin verilmesiymiş.

- FRAGMAN VE TV SPOT'LAR -







- POSTERLER -




Film hakkında kısa bilgiler!

  • Hugh Jackman'ın makyajı her seferinde en az 3 saat sürmüş.
  • Logan stüdyo yetkililerine ilk kez izletildikten sonra ilk tepki filmin tonunun çok karanlık olduğu ve izleyicinin sıkılabileceği olmuş.
  • Film 2 saat 15 dakika ve +18 olacak.
  • Kesin olarak Deadpool'un ufacık da olsa bir sahnesi olmayacak.
  • Logan ve Laura arasında baba-kız ilişkisi olacak, Logan kendini Laura'dan sorumlu hissedecek.
  • Hugh Jackman, Logan'ın +18 olabilmesi için alacağı ücrette indirime gitmiş.
  • Patrick Stewart bu film için 9.5 kilo vermiş.
  • Laura Kinney'i canlandıran Dafne Keen'in bu yer aldığı ilk film.

@wponx hesabının paylaştığı enfes kareler!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget