İnceleme: Legends of Tomorrow S02E04 - Abominations


"Was I trying to kiss you?"

NOT: Dizi bölümlerini, izlediğiniz filmleri, oyunları ve çizgi kafeden tanıdığınız her şeyi canlı canlı 7/24 konuşmak için Discord serverımıza katılın:

https://discord.gg/rqhd9A8

Discord uygulamasını hem telefonunuza, hem de masaüstünüze kurabilirsiniz. İsterseniz sitesini kullanabilirsiniz. Çizgi Kafe server'ı için ayrıca şu davetiye kodunu da kullanabilirsiniz: rqhd9A8

Bölümün Konusu:

Bir zaman korsanının yanlış yere düşmesinin sonucunda Amerikan İç Savaş'ında bir zombi istilası başlar. Ekip bunu düzeltmeye gider ancak Mick Rory ısırılınca, zombiye dönüşmemesi için Ray Palmer ve Martin Stein birlikte çalışmak zorunda kalacaklardır. Amaya ve Jax, bir eve girip köle sahiplerinden birisinden bilgi çalmaya çalışırlarken Sara ve Nate, Ulysses Grant'ı zombilere karşı uyarmalıdır.


Artıları

  • Aynı bölüm içinde hem zombi askerlere karşı savaşan bir ekip izledik, hem Amerika'nın en büyük kara lekelerinden birisi olan kölelik dönemini gerçekten de hakkı verilerek gördük, hem de bir uzay gemisinin içinde bir canavara karşı ellerinde hiçbir şey olmadan savaşan iki adamlı bir gerilim hikayesi izledik. Yani, Alien, 12 Years a Slave ve World War Z'yi birleştirdiği için Abominations gerçekten de dolu ve güzel bir bölümdü değil mi?
  • Sara gerçekten de ekranın dışında 50 tane zombiyi doğrayıp birisinin kafasını kesip getirdi mi? Wow.
  • Nate Heywood'un kendisini Colonel Sanders olarak tanıtması eğlenceliydi. Bu KFC'ler kendi başlarına oluşmadılar sonuçta değil mi?
  • Bölümün güzel yaptığı şeylerden birisi kölelik konusunun işlenişiydi. Açıkçası bir CW dizisinden, özellikle de Marc Guggenheim'ın yazdığı bir bölümden böyle bir şey beklemiyordum ancak gelin görün ki hem Jax'in hissettikleri, hem de köleliğe daha yakın bir dönemden gelen Amaya'nın öfkesi çok güzel bir şekilde yansıtılmıştı. Özellikle de beyaz bir üst zümre mensubu Martin Stein'ın, Jax'ın acısını doğrudan hissetmesi, hoş bir dokunuştu.
  • "Zombi" kelimesine dayanamayan Martin Stein ve bunu söylemekten büyük zevk alan Mick Rory.
  • Mick Rory'nin sevdiği şeyler: Nazi Öldürmek, 70ler, Ninjalar 
  • Mick Rory'nin sevmediği şeyler: Naziler, 80ler, sebzeler, zombiler
  • "Abominations" kelimesinin aslında zombiler için değil, insanlık için kullanıldığı oldukça aşikardı ve açıkçası benim sevdiğim bir gönderme oldu.
  • Barry'nin mesajı kesinlikle 4 dizinin ortak crossover bölümlerini işaret ediyor.
  • Martin Stein ve Ray'in, Mick'e karşı savaşları güzel şeylerdendi.

          Eksileri

          • Jax bir araba tamircisi değil miydi? Nasıl oluyor da köleler, Jax'in ellerinin tertemiz olduğunu söylüyorlar? Devamlılığa ne oldu?
          • Sara ve Nate biraz fazla rahat bir şekilde Ulysses Grant'ın güvenini kazanmadı mı? "Biz düşman değiliz." "Tmm."

            Göndermeler

            • O Kelimeyi Söyleme: Stein ne zaman birisi "Zombi" diyecek olsa onu durdurmaya çalışıyordu. Bildiğiniz gibi hemen hemen tüm zombi dizi ve filmlerinde zombi kelimesini söylemekten itinayla kaçınır herkes. Shaun of the Dead ve iZombie dışında en azından, 
            • Zambesi: Köle kadın Vixen'in kolyesini görünce onun Zambesi savaşçısı olduğunu söylüyordu. Çizgi romanlarda da Vixen, Zambesi isimli bir köye mensup.

                Görüş

                Jax ağırlıklı bir bölüm izledik ve hatta belki de Jax'in en iyi bölümüydü. Bir CW dizisinden beklenmeyecek kadar olgun bir bölümdü. Kölelik konusunu Jax ve Amaya özelinde ele almaları zaten güzelken, İç Savaş dönemi zombileri daha da keyif kattı işin içine. Yani, İç Savaş dönemi Zombileri istediğimi, iç savaş dönemi zombilerini izleyene kadar fark etmemiştim bile.
                8.0
                GÜZEL

                S02E05: Compromised Fragmanı:





                NOT: Dizi bölümlerini, izlediğiniz filmleri, oyunları ve çizgi kafeden tanıdığınız her şeyi canlı canlı 7/24 konuşmak için Discord serverımıza katılın:

                https://discord.gg/rqhd9A8

                Discord uygulamasını hem telefonunuza, hem de masaüstünüze kurabilirsiniz. İsterseniz sitesini kullanabilirsiniz. Çizgi Kafe server'ı için ayrıca şu davetiye kodunu da kullanabilirsiniz: rqhd9A8


                Doğrudan Legends of Tomorrow kanalına gitmek için:

                 

                Yorum Gönder

                [disqus]

                İletişim Formu

                Ad

                E-posta *

                Mesaj *

                Blogger tarafından desteklenmektedir.
                Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget