Steve Rogers Yeniden Captain America Oluyor!


Ne? Bir dakika? Nasıl yani? Bu adam zaten Captain America değil miydi? diyenler için öncelikle kısa bir özet geçelim. 

Steve Rogers, geçtiğimiz yıl Iron Nail isimli doğulu bir kötü adamla savaşı sırasında süper asker serumunun etkilerini kaybetti. Daha sonra New York'a saldıran Arnim Zola'yı durdurması için kendi yerine Falcon ismiyle semalarda dolaşan Sam Wilson'ı Captain America olarak atadı.





Evet, üstteki görsellerle yaşananları kısaca anlatmış olsak gerek, peki şu anda Sam Wilson ve ihtiyar Rogers neler yapıyor?

Sam Wilson, Steve Rogers'ın aksine bütün Amerikalıları kucaklamıyor ve kendi kişisel politik görüşlerini de halka açıkladı. Neredeyse halkın yarısı isyan etti Captain America'nın belli bir politik görüşe sahip olmasına, siyasetçiler dahi kızgın "siyaset yapacaksa kalkanını indirsin, sandığa gitsin, eyyyy sam wilson" nidaları Washington sokaklarında hala yankılanıyor.

Öte yandan Steve Rogers ise onursal S.H.I.E.L.D. üyesi görevinde ve Sam'in yaptığı işe saygı duyuyor. Sadece bu kadar politikleşmesini pek doğru bulmuyor. Sam'in nasıl politikleştiğini daha iyi anlamak için Amerika'da siyasi tartışma günleri, serinin yazarı Nick Spencer'ın tweetlerine bakın :)

Her ne kadar güzel iş çıkartıyor olsalar da bu sene 3. Captain America filmi çıkıyor, Captain America dergisi 75 yaşına giriyor ve ortalıkta Steve Rogers'ın olmaması bir sıkıntı doğrusu. Bundan olsa gerek Steve geri dönüyor ama kalkanını da Sam'de bırakıyor. Alttaki görsel bu tanıtımdan.



Spencer, Marvel.com'a şöyle açıklamış: "Steve, kalkanını Sam'e devrettiğinde herhangi bir uyarı falan yapmadı. Kalkanı ona verdi. Steve eski ortağına saygı duyuyor ve görevine devam etmesini istiyor. Dışarıda sürüyle olay var, dövülecek çok adam var, ikisini de meşgul edecek kadar olay var. Farklı görevleri olacak: Sam, kimsenin bulaşmadığı şeylerle savaşmaya devam ederken Steve geçmişinden gelen bir tehditle mücadele edecek: Hydra geri döndü ve eskisinden daha güçlü."

Steve Rogers bu yaz eski halinde yeniden bizimle olacak. 

Peki, sizin favori Captain Americanız kim? Sağ sekmelerdeki anketimize katılmayı unutmayın!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget