Marvel 2. Evre Ve İlerisine Bir Bakış - A.K.A Marvel Sinematik Evren Sezon 2 Ve Sonrası


Evet Marvel'ın 5 Mayıs 2013 de başlattığı ve 1 Mayıs 2015 de yani 2 yılda 5 film olarak tamamlayacağı 2. Evresi sürprizler ve beklenmedik olaylar ile devam ediyor. 


2. Evre hakkında ortalıkta birçok şey dolanıyor. Bunları toplayıp biraz da beyin fırtınası yaparak 2. Evre ve ötesine mercek tutalım istiyorum.



Önce 2. Evre filmlerine bir bakalım.


Iron Man 3

Thor Karanlık Dünya

Captain America: Winter Soldier

Guardian of the Galaxy

Avengers: Age of Ultron

1. Evre kahramanların köken hikayesi iken 2. Evre kötülerin köken hikayesi şeklinde ilerliyor.



Demir Adam 3'te Mandarin'in doğuşunu gördük. Her ne kadar Mandarin beklendiği gibi çıkmasa da, karşımızda gördüğümüz gerçek bir Mandarin idi. Sanal ortamda Killian'ın yüzüksüz halde ''Ben Mandarin'im!!!'' şeklindeki ifadesini hunharca eleştiren sözde çizgi roman severlerin, Extremis'li Mandarin'den bihaber olduklarını bildiğimizden onları artık yok sayıyoruz. Demir Adam 3 incelememizde bahsettiğimiz noktalardan bakıldığında bu Mandarin'in doğum hikayesidir ve Mandarin gelecekteki filmlerde de geri dönecek demektir.

Ne alaka derseniz Marvel'ın elinde ticari değeri olan ve tanınan çok az büyük kötü kaldı, gerisi neredeyse çerezlik. Yani Marvel büyük kötülerini tek filmde harcamaz. Şu ana kadar gözüken büyük kötüleri bir düşünelim.


Abomination yaşıyor. (Incredible Hulk)

Leader yaşıyor (Incredible Hulk)

Red Skull yaşıyor (Captain America First Avenger)

Loki yaşıyor (Thor, Avengers, Thor Karanlık Dünya)

Mandarin yaşıyor <Kısmen> (Demir Adam 3)


Şu ana kadar ölen büyük kötü görüldüğü gibi yok. Yani Marvel elindeki kötüleri bir seferde harcamaya niyetli değil, daha pek çok filmde kullanacaktır.




Hemen Mandarin'i ele alalım, Ben Kingsley farklı bir Mandarin portresi çizse de yine de aslına sadık bir Mandarin idi, Demir Adam 3'te biz ne gördük? Mandarin taklidi yapan korkak bir oyuncu. Peki filmin içindeki karakterler ne gördü? Şehri kasıp kavuran, ismi ile korku salan, yakalandığında kameralar arasından geçerken mutlu olan bir adam. Çizgi romanlarda da bu şekilde değil miydi? Mandarin'in gerçek yüzünü hep okuyucu bilirdi ama çizgi roman karakterleri bunu bilmez. 

Yani Mandarin artık doğdu ve Marvel Sinema Evreni için büyük bir kötü olarak geliyor. Yani Kingsley hala beklenen Mandarin olabilir.





Peki neden mi bu kadar eminim?

Çünkü Ben Kingsley Marvel ile bir filmlik daha anlaşma yaptı. Bir kısa film için yapılan bu anlaşmada hangi karakteri oynayacağı açıklanmadı ama aynı evren içerisinde farklı bir karakter olacağını sanmıyorum, bence Mandarin olmaya devam eder.

Mandarin belki bir filmde büyük bir kötü olur belkide konuk oyuncu olarak bir filmde daha gözükebilir, ama görünen o ki Mandarin artık Marvel Sinema Evreninin bir parçası.



Bunun gerekçelerinden biri de Loki karakteri diyebiliriz. Loki 3 filmdir var ve kıyıdan köşeden ilerleyerek devam ediyor. Thor Karanlık Dünya'da zaten bir hayli ileriye gidip Odin'in tahtına oturdu, bundan sonra yapacağı Lady Sif'i yalanları ile doldurup Thor'a düşman etmektir.



Red Skull nerede bilinmiyor, belki bir filmde konuk oyuncu olabilir. Guardians of the Galaxy'de olur diye ümit ediyordum. Bir yerlerden çıkacağı kesin ama nereden.

Evet kötülerden yeteri kadar bahsettik birazda ileriye bakalım.

1. Evreyi giriş olarak değerlendirmiştim, Avengers filmi ile evren genişlemeye başladı, son sahnede Thanos'u gördük ama Thanos 2. Filmde yok gibi. Onun yerine Guardian of the Galaxy filminde olacak gibi duruyor. Orada gaunletleri ele geçirebilir diye umuyorduk ama yine arka planda olacağı duyuruldu. 2. Evre filmleri ise evreni daha da genişletiyor. Son film olan Avengers Age of Ultron ile bunun nereye vardığını görmüş olacağız.



Ultron filminde olan karakterlere bir bakalım, asıl kadronun yanına 2 önemli karakter daha geldi, Scarlet Witch ve Quicksilver

Peki neden bu kadar önemliler?

Avengers 2 de Ultron var.



Ultron kendisine Vision'ı yapıyor, Scarlet Witch de ona aşık oluyor, beraber mutlu bir hayat sürüyorlar ama Vision robot olduğu için çocukları olmuyor, Scarlet Witch de yavaş yavaş delirerek gerçekliği büküp kendine çocuklar yapıyor, sonrasında ise olanlar oluyor, Scarlet Witch tamamen deliriyor ve Avengers'ın dağılmasına sebep oluyor.



Daha Avengers filminde Coulson öldüğünde her yerde Vision mı geliyor demeye başlamış Coulson'ın Vision olarak Avengers 2 de görüneceği yazılıp durmuştu. Ultron da geldiğine göre bu olay doğru olabilir.

Age of Ultron da Vision gözükmese bile 3. Evrede yada ilerisinde mutlaka gözükecektir. Scarlet Witch'i getirmelerinin başka ne sebebi olabilir ki? Tabi gerçekliği bükerek Ultron'u yok etmek içinde gelmiş olabilir ama ileride Vision işe tanışabilir.

Ultron'un gelmesinin göstergeside hikayenin Avengers Dağıldı'ya doğru gitmesi.



Avengers filmleri sonsuza kadar sürmeyecektir, Sinema Evrenini istediği kıvama getirdiğinde kalkıp yerine Main Event dediğimiz filmler gelecektir. Zaten açıklamalar da bu yönde ilerliyor.

Yapımcıların daha önceki açıklamalarında World War Hulk'un yapılmak istendiği söylenmişti, bu belki 4 yada 5. Yada daha ileri bir evrede olabilir ama Hulk öncesi Avengers'da ciddi bir değişim olması şart.



Yapımcılar 3. Evre için bir Hulk filmi olabilir demişlerdi, bu da aklıma ister istemez 3. Evrede She Hulk'un gelebileceğini getiriyor, Avengers Dağıldı'nın baş karakterlerinden biri She-Hulk diğeri de Tony Stark'dır.

3. Evre filmlerinden Antman'de de Ekibe Hank Pym'in katılacağı kesinleşmiş oldu. Belki Vision'ı Hank Pym yapar (ben de Vision'a iyi taktım mutlaka bir yerden çıkaracağım.) Hank Pym ile beraber karısı Wasp da ekibe dahil olacaktır.



Yapımcıların uzun zamandır planladıkları Kara Panter filmi de söz konusu.




Aynı şekilde Dr. Strange de geliyor. Yani İlimunati geliyor veya Avengers serisi biterse yerini New Avengers'a devretmeye hazırlanıyor olabilir.



Bir de Daredevil var.

İlk filmde müzikler dışında güzel bir yan yoktu, artık DD Evine yani Marvel'a döndüğüne göre Kingpin de gelecek demektir. Yani Marvel Evreni büyük kötülerinden birine daha kavuşuyor.




Marvel 3. Evreye komple yeni karakterler eklemeyecektir. Yeni karakterlerin evreyi sırtlaması çok zor. Aynı şekilde 3. Avengers filmi de var, yani ana karakterlerin 3. Evrede bir şekilde görünmesi ve hikayelerini ilerletmeleri lazım, 3. Evrede bir Thor filmi daha görmemiz muhtemel. Karanlık dünya öyle güzel bir şekilde bitti ki hikaye oldukça zenginleşti. Bakalım ipin ucu nereye varacak.

Geldik Thanos'a.



Thanos'u ise en sona sakladım çünkü evrende çok büyük değişiklikler yapabilecek bir karakter. Guardians of the Galaxy'de konuk oyuncu olarak gözüküp adamlarına Infinity Gem'leri toplattırıp Infinity Gaunlet'i yapıp 3. Evrede Avengers'ın karşısına dikilmesi en muhtemel senaryo.



Whedon Thanos'a ayrı bir önem verdiğini söylemişti, yani sadece geldi dayağını yedi ve döndü tarzı bir kötü değil. Yavaş ve sağlam adımlarla oluşacak bir kötü. Bence çok da mükemmel düşünülmüş.

2. Evre bence harika gidiyor, sıradaki film yani Captain America: Winter Soldier da şahane gözüküyor, evren gittikçe büyüyor.

Asıl sürprizler Age of Ultron'da olacak gibi.



1. Evre Kahramanların Yükselişi, 2. Evre Kötülerin Yükselişi peki 3. Evre ne olacak? Kahramanların düşüşü mü? Yoksa büyük bir savaş mı?

Kahramanların şanlı zaferleri bir gün sona erecek, acaba ilk düşen kim olacak, belki Avengers: Age of Ultron'da düşüş başlayabilir.

Bunu zaman gösterecek.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget