Altın Çağ Dönüyor Mu: Son 20 Yılın En Büyük Çizgi Roman Satışı Yapıldı!


Çizgi romanın altın çağından haberdarsınızdır muhtemelen. Bu döneme altın çağ denmesinin tek sebebi, karakterlerin ilk defa ortaya çıkmış olmaları değildi tabii ki. 1920-1940lar arasında insanlar, Dünya Savaşı'nın da getirdiği huzursuzlukla, ücreti 3-5 cent olan çizgi romanlara büyük talep göstermişlerdi. Bu da çizgi romanların inanılmaz derecede satılmasına yol açtı. Yıllar geçtikçe çizgi romanlar daha da düşük miktarda satışlar yapmaya başladılar. 90ların başında ise yeniden bir patlama yaşandı, bolca çizgi roman satıldı, rakamlar uçtu gitti. Daha sonra yeniden bir düşüşe girildi.

2010lu yıllara geldiğimizde işin içine dijital çizgi roman ve pazarlama meselesi ortaya çıktı. İnsanlar bolca dijital çizgi roman almaya başladılar. Farklı ülkeler birçok serinin teliflerini alıp kendi ülkelerinde de satmaya başladılar. Sonunda sinema filmleriyle hayran toplayan sektör, çizgi romanlarını da ciddi anlamda satmaya başladı. Bunların kötü yanı, rakamları maalesef öğrenemiyoruz. Basılı çizgi romanların satış rakamlarını bizzat dağıtıcı Diamond Comics'ten alabiliyoruz ancak bu bile belli noktalarda şaibe oluşturabiliyor bazen. Bütün satış rakamlarına ulaşamayabiliyoruz.

Ancak şu anda durum onu gösteriyor ki Diamond Comics'in dağıttığı 300 çizgi romanlık liste Haziran ayında 8,530,000 kopya satmış durumda. Çizgi roman dükkanları, bunlara ek olarak gelen talebe yönelik yaptıkları siparişlerle bu rakamı 9 milyonun üzerine çıkarmış durumdalar. Eğer dijital çizgi roman satışlarını da sayacak olursak bu rakamın 10 milyonun üzerine çıkacağından emin olabiliriz. En son 1997 yılında, dijital satış denen bir şey yokken 8,990,000 satış yapan çizgi romanlar, sonunda yeniden yükselmeye başladı gibi gözüküyor.

Ancak şunu da belirtmekte fayda var, 20 yıl boyunca her sene istisnasız en çok satış yapılan ay Comichron'un verilerine göre Haziran ayları. Yani geçtiğimiz ay DC Comics Rebirth ile, Marvel Civil War II ile bu ayın bereketinin ekmeğini yedi. Sizce zaten neden bütün büyük eventler Haziran ayında çıkıyor ki?

Geçtiğimiz ayın en çok satan 25 çizgi romanına bakmak isterseniz, 2016 yılının şu anda en çok satış yapan çizgi romanını merak ediyorsanız, Haziran ayı çizgi roman satış rakamlarına sizi şuradan davet edebiliriz:

Haziran Ayının En Çok Satan 25 Çizgi Romanı

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget